Zo maak je je tuin in Gelderland klaar voor de zomer

Geplaatst op 10 juni 2024, om 10:05 uur

Ben je al klaar voor de zomer in Gelderland? Je zult ongetwijfeld veel tijd in de tuin spenderen de komende tijd! Daarom is het zaak om ook dit gedeelte van je huis aan te pakken. In deze blog vind je om deze reden wat adviezen om je tuintje zomer ready te maken.

Tuinmeubels halen

In de eerste plaats is het van groot belang om tuinmeubelen te halen als je je tuin klaar wil maken voor de zomer. Kies hierbij vanzelfsprekend voor tuinmeubels die warm weer goed aankunnen. Denk dan aan tuinmeubels die niet te warm worden als ze lang in het zonlicht staan of kussens die bijna smelten. Let verder ook op de aanbieder van de meubels, want je wil wel met een partij te maken hebben die over een goede reputatie beschikt.

Je tuin opruimen

Ruim ten tweede je tuin op. Waarom dit ervoor zorgt dat je meer dan ooit van dat zomerse gevoel kunt genieten? Dit heeft alles te maken met de rust wat dit met zich meebrengt. Ineens zie je elk detail van de schoonheid van je tuin, van al je bloeiende bloemen tot het netjes gemaaid gras.  Maar hoe pak je dit het beste aan? Begin met het verwijderen van dode bladeren, want dan heb je al het merendeel van het opruimwerk gedaan. Vervolgens moet je enkel kijken naar hoe je bepaalde objecten het beste rangschikt, zoals tuingereedschap.

Planten en struiken snoeien

Het snoeien van je planten en struiken is echt een must om ze gezond en mooi te houden. Het is net alsof je een frisse haarsnit krijgt—je planten voelen zich meteen beter en zien er ook nog eens fantastisch uit! Begin met het verwijderen van dode of zieke takken om je planten een nieuwe boost te geven. Hierna kun je de vorm van je struiken bijwerken zodat ze weer netjes en in model zijn.

Onkruid verwijderen

Verwijder verder onkruid van je tuin. Ja, dit lijkt een flinke klus, maar levert ook weer ontzettend veel op. Denk eraan dat onkruid alle voedingsstoffen en ruimte opeist die je mooie planten juist nodig hebben om goed te gedijen. Begin met de hardnekkige onkruiden die direct in het oog springen—ze zijn vaak makkelijk te spotten en te verwijderen met de hand of een klein tuingereedschap. Voor de kleinere onkruiden die zich tussen je tuinplanten verbergen, kan een schoffel van pas komen.

Ongedierte aanpakken

Net als onkruid kan ongedierte een flinke uitdaging zijn in je tuin. Maar geen zorgen, met een paar eenvoudige stappen heb je ze zo onder controle! Ten eerste is het belangrijk om te weten welke ongedierte je tuin lastigvalt. Of het nu gaat om bladluizen, slakken of rupsen, elk soort ongedierte vraagt om een andere aanpak. Ten tweede is het belangrijk om de oorzaak van het probleem aan te pakken.