Konikpaard moet worden ingeslapen na beknelling tussen boom

Geplaatst op 8 juli 2024, om 06:47 uur

KEKERDOM – Een fietser uit Millingen aan de Rijn trof zondagavond een jong Konikpaard aan in nood langs de Duffeltdijk. Bij nadere inspectie onderaan de dijk zag de voorbijganger dat het dier vastzat tussen een boom en dringend hulp nodig had.

De voorbijganger belde onmiddellijk 112 om de situatie te melden. De brandweer van Millingen aan de Rijn kwam snel ter plaatse en bevrijdde het dier uit zijn benarde positie.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Wilbert Verriet, de beheerder van FREE Nature, werd samen met een dierenarts opgeroepen om het jonge Konikpaard te onderzoeken. Na een grondig onderzoek bleek het dier een heupbreuk te hebben opgelopen en niet meer in staat te zijn om te lopen. Helaas moest het Konikpaard uit zijn lijden worden verlost.

Dit tragische incident onderstreept de uitdagingen waarmee wilde dieren geconfronteerd kunnen worden in natuurlijke gebieden. FREE Nature blijft zich inzetten voor het welzijn van de dieren in hun beheer en bedankt de alertheid van de voorbijganger en de snelle reactie van de hulpdiensten.

Foto: Persbureau Heitink