Achtervolging na verdachte situatie - GelreNieuws.nl

Achtervolging na verdachte situatie

Geplaatst op 19 maart 2015, om 12:17 uur

foto Nicolaas KerkmeijerAPELDOORN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in Apeldoorn met meerdere politieauto’s een zwarte Volkswagen Golf achtervolgd. De inzittenden ontrokken zich aan een controle na een melding van een verdachte situatie op de Woudhuizerweg.

De politie kreeg omstreeks 05.40 uur een melding over twee verdachte voertuigen. Agenten stelden direct een onderzoek in en troffen een VW Golf en een bestelbusje aan. In de auto zaten twee mannen en op het moment, dat men hen wilde controleren, reed de auto weg.

Er ontstond een achtervolging waarbij de bestuurder met hoge snelheid richting de bebouwde kom van Apeldoorn reed. Meerdere politieauto’s werden ingezet om het net voor de vluchtende automobilist te sluiten. Het kenteken bleek van een bedrijf te zijn. Even leek het erop dat de bestuurder zich gewonnen gaf toen hij op de kruising van de Woudhuizermarkt – Nieuw Schuilenberg stopte. Het voertuig werd klem gezet, maar de bestuurde ging er toch weer vandoor. Hierbij ontstond schade aan beide voertuigen.

Voertuigen gestolen
De achtervolging werd voortgezet, maar uiteindelijk heeft de politie deze om veiligheidsredenen gestaakt. De bestelbus bleek te zijn gestolen en is veilig gesteld. De Volkswagen met het kenteken 5-ZNJ-22 is ook nog zoek en de eigenaar heeft vanmorgen aangifte van diefstal gedaan. De politie vraagt informatie over de auto en de beide inzittenden. Tips zijn welkom op 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com