Vier aanhoudingen na schiet- en steekpartij in Nijmegen - GelreNieuws.nl

Vier aanhoudingen na schiet- en steekpartij in Nijmegen

Geplaatst op 3 november 2019, om 13:13 uur

NIJMEGEN/BEUNINGEN – Zaterdagmiddag even over 16.00 uur kwamen er binnen enkele minuten op de meldkamer meerdere meldingen binnen, die naar later bleek met elkaar van doen hadden. Op het terrein bij de ANAC zou zijn geschoten, in Beuningen op het terrein bij de MacDonald’s zou iemand zijn gestoken en bij het ziekenhuis CWZ zou iemand zijn binnen gebracht die gewond zou zijn.

Naar alle drie de locaties werden politie-eenheden gestuurd. Daar werden drie plaatsen-delict ingesteld zodat de politie goed onderzoek kon doen.

Wat is er gebeurd?
Bij de ANAC zitten twee personen in een auto en daar stappen vervolgens twee andere personen die met een andere auto waren gekomen, bij in. In deze auto ontstaat een conflict waarbij één van de inzittenden een wapen trekt en een ander in het been schiet. De schutter wordt in de auto overmeesterd en het wapen wordt afgepakt.

Dan stapt iedereen uit maar wordt door iemand van dit viertal de banden van de auto waar het andere duo mee was gekomen lek gestoken. Vervolgens gaan de twee inzittenden van de eerstgenoemde auto richting het ziekenhuis omdat één van hen gewond is geraakt.

De andere twee personen rijden met hun auto waarvan de banden lek waren gestoken naar Beuningen en worden kort na hun aankomst in Beuningen bij de MacDonald’s door agenten aangehouden. Ook daar blijkt dat één van de inzittenden diverse verwondingen had opgelopen bij het conflict in Nijmegen. Ter plaatste wordt eerste hulp verleend en daarna wordt hij met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

Tekst loopt door onder de advertentie

De politie is gisterenmiddag met het onderzoek gestart en heeft alle vier de personen als verdachte aangemerkt. Het betreft een 21-jarige man uit Den Haag, een 27-jarige inwoner van Arnhem, een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 32-jarige inwoonster van Nijmegen. De mannen uit Arnhem en die zonder v.w.o.v.p. raakten gewond en liggen nog in het ziekenhuis.

In het belang van het onderzoek worden er op dit moment geen nadere mededelingen gedaan.

Getuigenoproep
De politie wil graag in contact komen met mensen die menen wat gezien of gehoord hebben. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com