Aanrijding tussen trein en busje in Vorden - GelreNieuws.nl

Aanrijding tussen trein en busje in Vorden

Geplaatst op 3 oktober 2008, om 15:28 uur

Vorden – Op een onbewaakte spoorwegovergang aan een oprit van een woning aan de Onsteinseweg in Vorden heeft vrijdagochtend een aanrijding tussen een trein en een busje plaatsgevonden.

De aanrijding vond rond tien over tien plaats. Hulpdiensten werden naar de plaats van het ongeval gestuurd. In dat busje zaten twee medewerkers van het sociaal werkvoorzieningsschap Delta. De twee inzittenden, de 45-jarige Zutphense chauffeur en de 60-jarige bijrijder eveneens uit Zutphen, werden ter observatie naar het ziekenhuis in Zutphen gebracht.

De chauffeur van het busje wilde op een zijweg van de Onsteinseweg bij Vorden, een onbewaakte overgang oversteken. Hij verklaarde later tegen de politie wel naar links te hebben gekeken maar niet naar rechts. Van die kant kwam de trein die enkele minuten daarvoor uit Ruurlo was vertrokken. De trein reed op baanvaksnelheid, dat is 120 kilometer per uur, en raakte het busje aan de rechtervoorzijde. Dat maakte vervolgens een draai van 180 graden en schampte de trein nog eens met de achterzijde.

De inzittenden van de trein bleven ongedeerd, zij werden anderhalf uur later per bus verder vervoerd. De politie heeft onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Het treinverkeer tussen Vorden en Winterswijk was de rest van de ochtend gestremd. Er werden bussen ingezet.