Dode en gewonden bij brand in Wichmond - GelreNieuws.nl

Dode en gewonden bij brand in Wichmond

Geplaatst op 4 oktober 2008, om 00:58 uur

Wichmond – Bij een brand in een woning aan de Polweg in Wichmond is zaterdagochtend een 84-jarige man om het leven gekomen. Twee vrouwen raakte gewond, van wie een ernstig.

Volgens politiewoordvoerster Esther Naber werd de brand in de woonboerderij rond kwart over zes ontdekt. De 84-jarige bewoner van de boerderij kwam bij de brand om het leven. Volgens de politie was de oudere man hulpbehoevend, zijn 60-jarige verzorgster uit Vorden ontdekte de brand en probeerde de man nog te redden. Zij liep daarbij ernstige brandwonden op. De vrouw is opgenomen in het brandwonden centrum in Beverwijk. Een 45-jarige vrouw, die ook in de woning verbleef, werd gewaarschuwd door de 60-jarige vrouw en kon de woning ter nauwer nood verlaten. Zij werd met ademhalingsmoeilijkheden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Toen de brandweer arriveerde was er sprake van een uitslaande brand. De brand had zich snel uitgebreid waardoor het onmogelijk was om nog binnen naar het slachtoffer te zoeken. Korpsen van Hengelo, Vorden , Steenderen en Zutphen bestreden de brand. Volgens Officier van Dienst Ad van Loon had de brandweer in het begin moeilijkheden om aan voldoende water te komen. “We moesten een aardige afstand overbruggen met slangen naar twee ondergrondsebrandkranen.”

De woonboerderij brandde grotendeels af. In verband met instortingsgevaar en het onderzoek van de politie duurde het nog uren voordat het slachtoffer kon worden geborgen. Volgens politiewoordvoerster Esther Naber is de brand mogelijk ontstaan door een omgevallen lamp.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com