Bromfietser gewond na botsing - GelreNieuws.nl

Bromfietser gewond na botsing

Geplaatst op 16 oktober 2008, om 11:57 uur

Loenen (Gld) – Een 18-jarige bromfietser uit Apeldoorn raakte woensdagavond 15 oktober gewond na een botsing met een 45-jarige automobilist uit Arnhem op de kruising Kanaal zuid / Voorsterweg in Loenen (Gld). De jongeman is overgebracht naar het ziekenhuis.

De bromfietser reed rond 18:00 uur over Kanaal Zuid, komende uit de richting van Eerbeek. Bij het kruispunt Kanaal Zuid / Voorsterweg verleende hij geen voorrang aan de van rechts komende automobilist uit Arnhem. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. De bromfietser is met een vermoedelijke polsbreuk overgebracht naar het ziekenhuis.

Onder invloed alcohol

Lochem – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 16 oktober een 49-jarige man uit Zutphen op de Zutphenseweg in Lochem aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man werd omstreeks 05:35 uur gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daar blies hij een promillage van 0,75. De man kreeg een boete en een rijverbod opgelegd.

21 boetes bij controle in Brummen

Brummen – De politie heeft woensdagavond 15 oktober op diverse plekken in de gemeente Brummen een verkeerscontrole uitgevoerd. Ook werd er gecontroleerd op de hangplekken van de jeugd. Er werden in totaal 21 overtreders bekeurd.

De politie houdt in de hele gemeente regelmatig grotere controles, vaak naar aanleiding van klachten bij de wijkagent. Zo werd er ondermeer bij scholen gecontroleerd waar jongeren boven de 13 jaar zich niet op schoolpleinen mogen bevinden; dit om vandalisme te voorkomen. Er werden toch vijf tieners bekeurd voor het zich bevinden op verboden terrein.

Bij de verkeerscontroles werd acht maal bekeurd voor het niet voeren van licht, tweemaal niet dragen van een autogordel en het niet hands-free bellen. Daarnaast eenmaal voor het weggooien van afval en het laten verlopen van de APK.  In totaal werden er 21 boetes uitgeschreven.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com