Man doodt schapen van kinderboederij

Geplaatst op 21 oktober 2008, om 14:42 uur

Warnsveld – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 21 oktober een 44-jarige man uit Doetinchem aangehouden met twee doden schapen in zijn achterbak. Een derde schaap was zwaargewond en moest door de politie uit zijn lijden worden verlost.

De schapen waren afkomstig van kinderboerderij ‘De Deale’ gelegen op het terrein van zorginstelling GG-Net aan de Vordenseweg in Warnsveld.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie ontving rond 01:00 uur een melding over een verdachte auto die op het terrein in Warnsveld was gesignaleerd. Rond 02:00 uur zag de politie de auto rijden in Doetinchem. De auto werd staande gehouden en aan een onderzoek onderworpen. In de kofferbak lagen twee schapen die met een mes waren gedood. Een derde schaap bleek ondanks zijn ernstige verwondingen nog in leven en is door de politie ter plekke uit zijn lijden verlost. De auto en de dieren zijn in beslag en mee genomen naar het politiebureau. De schapen zijn later opgehaald door de Dierenambulance. De 44-jarige bestuurder van de auto, woonachtig in Doetinchem, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Volgens politiewoordvoerster Esther Naber wilde de man de schapen opeten. Na verhoor werd de man op vrije voeten gesteld.

Beheerder van de kinderboerderij, Saskia Polman, werd vanmorgen op de hoogte gesteld van de gruweldaad van de man. ,,Patiënten van het GG-Net zijn enorm begaan met de dieren, het is voor hen een enorme klap.” Volgens Polman heeft de man ook nog geprobeerd om varken Jannes mee te nemen. ,,Die bleef gelukkig met alleen wat schrammetjes achter.”

De politie heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt.