Oudere automobilist twee keer van de weg

Geplaatst op 17 oktober 2008, om 12:42 uur

Nijbroek –De politie maakt proces-verbaal op tegen een 85-jarige automobilist uit Epe om zijn rijvaardigheid te laten onderzoeken. De man raakte op donderdag 16 oktober in Nijbroek bij twee aanrijdingen betrokken.

De politie kreeg omstreeks 11.30 uur een melding dat er op de Middendijk in Nijbroek een auto in de sloot lag. Bleek dat de op leeftijd zijnde bestuurder van de weg was geraakt en in het water was beland. De auto werd uit de sloot getakeld en kon absoluut niet meer rijden. Getuigen meldden later dat dezelfde automobilist in Terwolde ook al in een weiland was gereden. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man om zijn rijvaardigheid te laten onderzoeken.

Politie zoekt getuigen aanrijding

Lochem –Een 45-jarige automobiliste uit Lochem heeft deze week aangifte bij de politie gedaan van het doorrijden na aanrijding. Haar geparkeerde auto werd op woensdag 8 oktober aangereden op de parkeerplaats van de Dekamarkt in Lochem.

De vrouw had haar auto op woensdag 8 oktober om 08.45 uur op de parkeerplaats bij de Dekamarkt aan het Wapen van Lochem geparkeerd. Toen ze ruim een uur later terug kwam, bleek de auto aangereden te zijn. Naast een deukje en krasjes trof ze ook witte lak van de veroorzaker aan.
De vrouw heeft deze week aangifte gedaan en de politie vraagt getuigen zich te melden via 0900 – 8844.

Man aangehouden oplichting internet

Berkelland –De politie heeft donderdag 16 oktober een 45-jarige man uit de gemeente Berkelland aangehouden voor oplichting. De man bood via internet goederen te koop aan, maar leverde deze niet aan zijn kopers.

De man werd in alle vroegte aangehouden. Hij  bood via veilingsites speelgoedtreintjes, huisje en rails te koop aan. Hij inde het geld van zijn afnemers, maar leverde geen goederen. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Op de site www.politie.nl staat hoe je veilig internetaankopen kunt doen.