Ruim 10.000 bezoekers bij politiedag in Zwolle - GelreNieuws.nl

Ruim 10.000 bezoekers bij politiedag in Zwolle

Geplaatst op 11 oktober 2008, om 20:56 uur

Zwolle – Dat de Wijthmenerplas zaterdag 11 oktober ‘the place to be’ was, is meer dan ruimschoots bewezen. Ruim 10.000 mensen bezochten op de prachtige, zonovergoten herfstdag de politiedag van Twente, IJsselland en Noord- en Oost-Gelderland. De korpsen haalden alles uit de kast om het publiek te trakteren op een wervelende show.

Al ruim voor de officiële opening om 10 uur dienden de eerste bezoekers zich aan op de schitterende locatie om alles mee te kunnen beleven.

Er was zaterdag voor iedereen van alles te beleven. Het publiek genoot massaal van de spectaculaire shows van de hondengeleiders en de waterpolitie. De ME verrichte -uiteraard vriendelijke- charges met kinderen die voor deze gelegenheid uitgerust werden met helm, schild en wapenstok. De bikers toonden hun kunsten op de fiets en moedigden ook het publiek aan zelf wat oefeningen uit te proberen. Bij de beroepsvaardigheidsdocenten kwam het vooral op conditie aan en dat viel menigeen toch zwaarder dan gedacht.

De dag speelde zich niet alleen op en om het water af. Ook de lucht bood diverse keren een mooi schouwspel, waarvoor de piloten van de politiehelikopters tekenden. Zij zorgden voor een extra dimensie. Uiteraard werd er ook geland bij de Wijthmenerplas en konden belangstellenden de heli van nabij bekijken.

De overige activiteiten, waaronder de workshops van de forensische recherche, verkeerspolitie, de zwaar beveiligde dienstauto van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging, de parketpolitie, milieupolitie, een oefening van de Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen, de mast van Vts Politie Nederland en de informatiemarkt trokken veel bekijks. Op het skelterparcours vermaakten bijna driehonderd kinderen zich gedurende de dag met behendigheidsspelletjes op de skelter.

Volgens politiewoordvoerster Nanda Kappers kijken de drie organiserende korpsen terug op een dag, die dankzij het enthousiasme van het publiek en niet in de laatste plaats het fantastische weer bijzonder geslaagd was.

Video van RTV Oost (klik op play om te starten):

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com