Tieners aangehouden voor winkeldiefstal - GelreNieuws.nl

Tieners aangehouden voor winkeldiefstal

Geplaatst op 15 november 2008, om 12:11 uur

ZUTPHEN – De politie heeft vrijdagmiddag 14 november twee tieners bij de Etos aan de Polsbroek in Zutphen opgehaald. Zij bleken make-up en testers te hebben gestolen.

De jongedames liepen tegen de lamp toen ze zonder te betalen de winkel wilden verlaten. Zij werden door winkelpersoneel aangehouden en de politie werd gebeld. Na verhoor op het politiebureau werden zij aan hun ouders overgedragen. De beide tieners worden aangemeld voor een preventietraject.

Aangehouden bij controle in stationshal

ZUTPHEN –  De spoorwegpolitie heeft vrijdagmiddag 14 november in de hal van het Zutphense station een 16-jarige Zutphenaar aangehouden. Hij reed daar met een brommer en gaf bij controle een valse naam op.

De spoorwegpolitie hield vrijdagmiddag in burger een controle in de stationshal. Er zijn veelvuldig klachten over fietsers en soms bromfietsers die de hal doorkruizen van het centrum richting de Mars. Bij de controle werd een jongen op z’n brommer staande gehouden. Hij gaf een valse naam op en probeerde er lopend vandoor te gaan. Hierbij kwam hij ten val en kon worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en bekeurd.

Controle verlichting stappers

ZUTPHEN – Tijdens de uitgaansnacht van vrijdag op zaterdag 15 november heeft de politie in Zutphen diverse fietsers bekeurd omdat zij geen licht hadden. De politie voert deze controles regelmatig uit.

Om veilig aan het verkeer deel te nemen, dien je ook tijdens de stapnacht licht op je fiets te hebben. Reden voor de politie om ook tijdens de nachtelijke uren hierop te controleren. Vier fietsers werden bekeurd en de politie voert deze verlichtingcontroles regelmatig uit.

Brutale roof handtasjes

BORCULO – Een 72-jarige vrouw uit Borculo is vrijdagmiddag 14 november omstreeks 15.50 uur op de Prins Bernhardstraat in haar woonplaats van haar tas beroofd. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900 – 8844.

De vrouw fietste over de Prins Bernhardstraat en werd door twee jongelui ingehaald. Plotseling greep één van hen de handtas van de vrouw uit de fietsmand. In de tas zat onder meer een portemonnee met geld.
Een dag eerder deed zich een soortgelijk feit voor. Een 80-jarige Borculose fietste donderdag 13 november omstreeks 16.15 uur op de Lebbenbrugdijk. Plotseling merkte zij dat haar tas uit de fietstas werd gehaald. Een jongeman met gitzwart haar eveneens op de fiets, in het gezelschap van een andere jongeman, was hiervoor verantwoordelijk. De twee fietsten snel weg via de Hessenstraat richting de Burgemeester Bloemenstraat.

In de tas zat onder meer bladmuziek en een kopje. Vooral het kopje heeft emotionele waarde voor de vrouw. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt mensen die de verdachte mogelijk kennen, zich te melden via 0900 – 8844.

Motorrijder gewond door overstekende zwijnen

BEEKBERGEN – Een 29-jarige motorrijder uit Beekbergen raakte vrijdagochtend 14 november licht gewond bij een aanrijding met een wild zwijn op de Spoekweg in zijn woonplaats.

De motorrijder reed omstreeks 07.30 uur over de Spoekweg toen er een aantal wilde zwijnen de weg over stak. De man kon tijdig afremmen maar plotseling kwam er nog een aantal dieren uit het bos. Hij raakte één van de dieren en kwam ten val. Met enkelletsel is hij naar het ziekenhuis gegaan.

Meisje gewond na val met bromfiets

APELDOORN – Een tienjarige Apeldoornse heeft vrijdagmiddag 14 november een gebroken onderbeen opgelopen bij een bromfietsongeluk op de Lupineweg in haar woonplaats.

Het meisje zat achterop de bromfiets bij haar oudere broer en beiden droegen netjes een helm. Kennelijk is hij over een putdeksel gereden en onderuit gegaan. Het meisje liep een beenbreuk op en een in de buurt wonende huisarts verleende eerste hulp terwijl een agent het meisje in een deken pakte om verdere afkoeling te voorkomen. Het slachtoffertje werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com