Gewelddadige overval op pizzakoerier

Geplaatst op 15 november 2008, om 12:14 uur

ZUTPHEN – De politie is een uitgebreid onderzoek begonnen naar een overval op een 18-jarige pizzakoerier. Dit gebeurde vrijdagavond 14 november omstreeks 22.40 uur op de Prinses Marijkelaan in Zutphen.

De jongeman moest een pizza in bedoelde straat afleveren. Toen hij daar met zijn bromfiets kwam en naar de woning wilde gaan, werd hij plotseling geconfronteerd met twee jongens. Beiden droegen een bivakmuts en bedreigden de pizzakoerier en eisten geld. Toen hij dit niet gaf, werd hij geslagen en getrapt waardoor het vizier van zijn helm kapot ging en hij een snee in zijn gezicht opliep. Hiervoor heeft hij zich later in het ziekenhuis laten behandelen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De daders gingen er zonder buit in de richting van de ijsbaan vandoor. De gewaarschuwde politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in, waarbij ook en politiehond werd ingezet. De eerste buurtbewoners zijn inmiddels ook gehoord en het onderzoek wordt in de komende dagen voortgezet. De politie vraagt tips en getuigen zich te melden via 0900 -8844.