Jongens opgepakt na brand in slooppand - GelreNieuws.nl

Jongens opgepakt na brand in slooppand

Geplaatst op 15 november 2008, om 17:28 uur

ZUTPHEN – In een slooppand aan de Noorderhaven op industrie-terrein de Mars in Zutphen heeft zaterdagmiddag korte tijd brand gewoed. Een viertal jongens (ongeveer 10-12 jaar) werd door de politie meegenomen maar het bureau.

Even na 14 uur kwam een melding bij de brandweer binnen over een binnenbrand aan de Havenstraat. Bij aankomst van de brandweer kwam de rook uit het dak van het slooppand. Medewerkers van een sloopbedrijf stonden de brandweer op de Noorderhaven al op te wachten. Met een brandblusser had één van hen de brand proberen te blussen. In het pand waren twee afvalbrandjes die werden door de brandweer in korte tijd geblust.

Drie jongens (ongeveer 10-12 jaar) hielden zich op de Noorderhaven verdacht op. Een vierde kwam niet veel later op de fiets aan. De gewaarschuwde politie heeft het viertal meegenomen maar het politiebureau op verdenking van brandstichting.

Bij onderzoek van de brandweer bleken de vloeren van het pand, met name op de bovenste verdieping, op instorten te staan. Nadat de stroom was uitgeschakeld heeft de brandweer in overleg met de politie het pand vakkundig dicht gespijkerd. De gemeente zal contact leggen met de eigenaar van het pand.