Bijzondere hulpverleningsoefening in Warnsveld - GelreNieuws.nl

Bijzondere hulpverleningsoefening in Warnsveld

Geplaatst op 4 november 2008, om 20:22 uur

Warsnveld/Zutphen – Maandagavond 03 november vond er een gezamenlijke oefening van brandweer en ambulance plaats op de Lage Weide in Warnsveld. Bijzonder was dat het personeel van de Spoed Eisende Hulp van het ziekenhuis aanwezig was om te kijken.

Brandweer- en ambulancepersoneel demonstreerde, voor het personeel van de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het ziekenhuis in Zutphen, de afhandeling van een complex verkeersongeval. Op de Lage Weide was een ongeval met twee personenauto’s in scene gezet. In beide auto’s zat een bestuurder bekneld. Door goede samenwerking tussen brandweer- en ambulancepersoneel konden de slachtoffers worden bevrijd. De oefening werd diverse keren kort stil gezet zodat het personeel van de SEH dichterbij kon komen kijken en vragen stellen.

De brandweer was later op de avond te gast in het ziekenhuis om de kijken naar de demonstratie van de behandeling van een traumaslachtoffer. Voor zowel brandweer, ambulance als personeel van de SEH was het een leerzame avond.

* De slachtoffers op de foto’s zijn figuranten. Verwondingen zijn nagemaakt en dus niet echt. Bij een werkelijk ongeval zullen wij slachtoffers NOOIT op deze wijze in beeld brengen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com