Chaos in Eefde en Almen na afsluiting sluis en N348 - GelreNieuws.nl

Chaos in Eefde en Almen na afsluiting sluis en N348

Geplaatst op 20 november 2008, om 10:49 uur


EEFDE – In Eefde is donderdagmorgen een chaos ontstaan door de afsluiting van de weg over de sluis. Die is tot en met 30 november alleen open voor bussen en hulpdiensten.

In die periode wordt het viaduct over het spoor vervangen. Het verkeer zou dan over de sluis kunnen, maar volgens de gemeente is die route niet veilig genoeg als er veel auto’s rijden.

Er is een omleiding aangegeven, maar veel automobilisten rijden zich toch bij de sluis vast. In de spits moesten tientallen auto’s keren, enkele liepen schade op. Tenminste twee auto’s reden op de bussluis waardoor olie en brandstof op het wegdek kwamen, waardoor fietsers vielen. De brandweer werd ingeschakeld om het wegdek schoon te maken.

Ook veroorzaakt de afsluiting voor grote verkeersdrukte op sluiproutes. Een grote verkeersstroom zocht vanaf Zutphen zijn weg via de Almenseweg bij Eefde, Kapelweg in Almen en de Harfsensesteeg richting Eefde.  Veel weggebruikers verkozen de kortere routes boven de geadviseerde omleidingen, die veel meer reistijd kosten.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com