Brandweer rukt drie keer voor niets uit

Geplaatst op 19 december 2008, om 13:48 uur

img_2178-brandweer-zutphenEIBERGEN – Bewoners van de omgeving van zorgcentrum De Meergaarden in Eibergen zijn donderdag tot drie keer opgeschrikt door de brandweer, die met loeiende sirenes en zwaailichten aan kwam stormen.

Om 11.17 uur was het raak, om 12.02 uur weer en om 13.40 uur opnieuw, telkens stopte de brandweer voor de appartementen van Estinea aan de Burgemeester van Heeckerenstraat. En telkens was het loos alarm. “Er was iets mis met de rookdetectie-apparatuur”, weet gemeentewoordvoerder Jan Dirk Focker. “De brandweer heeft nu eenmaal de plicht om elke melding serieus te nemen en telkens uit te rukken.”

Heeren van Borculo door brand weken dicht

Foto 112Achterhoek-Nieuws.nlBORCULO – Café De Heeren van Borculo, het voormalig café Holland Spoor, is nog tot donderdag 29 januari dicht als gevolg van de binnenbrand die er afgelopen vrijdag heeft gewoed. “Het café heeft door de brand in de keuken zoveel roetschade opgelopen, dat de komende weken nodig zijn voor herstelwerk”, meldt Bas te Velthuis.

Hij is de oud-eigenaar van het établissement. Het café is nu van Angelique du Chateau.

Dat de zaak nog enkele weken dicht is, betekent volgens Te Velthuis ‘een flinke domper’ voor De Heeren van Borculo. “Het is de thuishaven van veel verenigingen. Er waren voor de komende weken talrijke activiteiten gepland.” Een aantal hiervan is verplaatst naar lokaliteiten elders in Borculo en omgeving. Zo is het biljarten verhuisd naar hotel-café Prinsen in Haarlo. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

In oktober van dit jaar meldde de gemeente dat het café illegaal draaide. “De vergunning van de vorige eigenaar is niet meer geldig en een nieuwe is niet aangevraagd”, zei een woordvoerder. Volgens Te Velthuis is het allemaal geregeld. Maar de gemeente liet gisteren weten dat er niets aan de situatie is veranderd. Mede naar aanleiding van de brand houdt de gemeente de ontwikkelingen extra in de gaten.

Tekst: TC Tubantia