Graffitispuiter aangehouden - GelreNieuws.nl

Graffitispuiter aangehouden

Geplaatst op 30 december 2008, om 17:39 uur

ZUTPHEN – Een 15-jarige jongen uit Zutphen en een 17-jarige jongen uit Bronkhorst zijn maandag aangehouden voor het aanbrengen van graffiti op een pand aan de Zweedsestraat in Zupthen.

De politie kreeg omstreeks 23.00 uur een melding van een aantal jongens die gezien waren bij het pand. Bij aankomst van de politie wilden de jongens er van door gaan, maar werden zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De jongens bleken graffiti te hebben gespoten. Vermoedelijk waren nog twee andere jongens bij dit spuitwerk betrokken. De politie probeert hen op te sporen.

De jongelui worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel wordt opgelegd. De schoonmaakkosten zal naar verwachting op hen worden verhaald

Man aangehouden voor mishandeling conducteur

ZUTPHEN – Een 43-jarige man uit Brummen is maandag 29 december aangehouden voor het slaan van een conducteur op het station in Zutphen.

De politie kreeg omstreeks 18.30 uur een melding binnen van een man die zonder plaatsbewijs zou hebben gereisd met de trein en zijn legitimatiebewijs niet wilde tonen. Bij aankomst van de politie overhandigde de man zijn legitimatiebewijs, waarna de man plotseling de conducteur op zijn lichaam sloeg. De man werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. De politie heeft de mishandeling in onderzoek en maakt een proces-verbaal op.

Jongens aangehouden na vernieling

EERBEEK – De politie heeft zondagavond 28 december een 17-jarige jongen aangehouden na een melding van vernieling van feestverlichting en een reclamebord aan de Stuijvenburchstraat in Eerbeek. Maandag 29 december werden nog twee jongens aangehouden die hierbij betrokken zouden zijn geweest.

De politie ontving rond 22:15 uur een melding over de vernieling. De politie was snel ter plaatse en trof daar de 17-jarige jongen aan. De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Verder onderzoek leverde nog twee betrokkenen op. Een 16-jarige jongen en 17-jarige jongen, beide afkomstig uit Eerbeek, werden maandag 29 december aangehouden. De politie onderzoekt wie voor welke feiten verantwoordelijk is.

Aanhoudingen na brandstichting conifeer

APELDOORN – Drie jongens in de leeftijd van 13, 14 en 15 jaar oud, allen afkomstig uit Apeldoorn, zijn maandagavond 29 december rond 19.30 uur aangehouden, omdat zij verdacht werden van het in de brand steken van een conifeer aan de Kruizemuntstraat in Apeldoorn.

Dankzij het signalement van een getuige konden de drie jongens aan de Tormentilstraat aangehouden worden. De politie onderzoekt de toedracht van het brandje.

Gewonde bij keukenbrand

APELDOORN – Een 51-jarige man uit Apeldoorn is maandag 29 december rond 11.50 uur gewond geraakt, nadat er in de keuken van zijn woning aan de Genistalaan in Apeldoorn brand uitgebroken was.

Vermoedelijk heeft het slachtoffer geprobeerd de brand te blussen, maar heeft hierbij veel rook binnengekregen. De ambulance heeft de man meegenomen naar het ziekenhuis. Twee passanten bleken al eerste hulp verleend te hebben. De ter plaatste gekomen brandweer heeft de brand geblust.