Internetaanbieder nitraten opgepakt - GelreNieuws.nl

Internetaanbieder nitraten opgepakt

Geplaatst op 18 december 2008, om 20:21 uur

HARDERWIJK – Het regionale Vuurwerkteam van de politie Noord- en Oost-Gelderland maakt proces-verbaal op tegen een 17-jarige jongen uit Zeewolde. Hij bood via Internet vuurwerk aan, maar bleek alleen het geld te innen en niets te leveren.

Tijdens het onderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk stuitte het vuurwerkteam op een advertentie op een internetsite waar vooral nitraatbommen te koop werden aangeboden. De aanbieder gaf aan zijn vuurwerk in Harderwijk af te leveren. Na onderzoek kwam de politie bij een 17-jarige jongen in Zeewolde terecht.

Hij werd donderdagmiddag 18 december aangehouden en gaf toe het geld van enkele bestellingen te hebben ontvangen, terwijl hij niets leverde. De jongen zegde toe zijn advertentie van Internet te verwijderen en het geld aan de gedupeerden terug te storten.

Aan het eind van de middag is hij in vrijheid gesteld.

De politie adviseert om alleen met reguliere verkopers van legaal vuurwerk in zee te gaan. Daarnaast benadrukt zij dat het afsteken van vuurwerk alleen is toegestaan op 31 december tussen 10.00 uur en 1 januari om 02.00 uur.