Politie vindt strijkers

Geplaatst op 16 december 2008, om 12:18 uur

strijkers3EERBEEK – Agenten van het vuurwerkteam van de politie Noord- en Oost-Gelderland hebben maandag 15 december een 19-jarige jongeman uit Eerbeek aangehouden voor het in bezit hebben van illegaal vuurwerk.

In het huis van de verdachte troffen agenten een doos illegaal vuurwerk aan. De 19-jarige eigenaar heeft zich later bij de politie gemeld en is aangehouden. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het vuurwerk is in beslag genomen en wordt vernietigd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie in de regio onderzoekt zoveel mogelijk meldingen, soms anoniem, over het afsteken of het in bezit hebben van illegaal vuurwerk. Inmiddels is er in de regio ruim 6000 kilo in beslag genomen. Meldingen kunnen via 0900 – 8844 of Meld misdaad anoniem 0800 – 7000 worden doorgegeven.

Spelcomputer weg na woninginbraak

ZUTPHEN – Op maandag 15 december werd er ingebroken in een woning aan de Haydnstraat in Zutphen. Er werd een spelcomputer ontvreemd.

De inbraak vond plaats tussen 15:00 uur en 18:45 uur. De dader kwam binnen door een deur te forceren. De politie is een onderzoek gestart.

Automobilist(e) rijdt door na aanrijding

RUURLO – Op zaterdag 13 december werd op de parkeerplaats bij een supermarkt aan de Leeuwerikstraat in Ruurlo een auto aangereden. De veroorzaker heeft dit vermoedelijk niet gemerkt en is doorgereden zonder zijn gegevens achter te laten. De politie vraagt deze bestuurder, van vermoedelijk een auto met aanhangwagen, zich te melden.

Een 44-jarige vrouw uit Barchem parkeerde omstreeks 10:30 uur haar auto op de parkeerplaats bij de supermarkt Coop. Zij kwam omstreeks 11:00 uur terug bij haar auto en merkte dat haar auto was beschadigd. Aan de schade te zien, is deze vermoedelijk veroorzaakt door een auto met aanhangwagen. De politie roept deze bestuurder op zich te melden via 0900-8844 om de zaak netjes af te handelen.

Twee mannen aangehouden

DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 16 december twee mannen, een 19-jarige uit Zevenaar en een 23-jarige uit Ulft, aangehouden. De mannen werden op de Rozengaardseweg in Doetinchem aangesproken door surveillerende agenten. Zij hadden mandjes van een supermarkt bij zich.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 04:20 uur de mannen lopen in het bezit van mandjes van een supermarkt. Hierop spraken zij de mannen aan. Ze verklaarden de mandjes even daarvoor te hebben meegenomen van het terrein van een supermarkt. Daarnaast bleek de 23-jarige harddrugs bij zich te hebben en in het bezit te zijn van inbrekerswerktuig. De 19-jarige man droeg een mes bij zich. Beide mannen werden meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. De goederen zijn in beslag genomen.