Skimmers actief bij pinautomaat in Aalten

Geplaatst op 12 december 2008, om 13:22 uur

Foto IngezondenAALTEN – Media berichten de afgelopen dagen veel over het kopiëren (skimmen) van pinpasgegevens bij de kaartjesapparaten op de treinstations. Maar niet alleen op stations komt skimmen voor. Bij de ABN-Amro aan de Bredevoortsestraatweg in Aalten werd afgelopen week een skimapparaat aangetroffen. Dat heeft de politie bevestigd tegenover Gelrenieuws.nl

Het skimapparaat werd op zaterdag 6 december ontdekt door een oplettende pinner. Op de pinautomaat waren onderdelen verborgen bevestigd. De politie heeft de apparatuur, een pinpasuitlezer en een kleine digitale camera, in beslag genomen.  Politiewoordvoerder Anton de Ronde zei in een reactie dat de apparatuur wordt onderzocht door de Forensische recherche. Hoelang er is geskimt in Aalten kon De Ronde niet zeggen. Volgens De Ronde heeft de bank de gedupeerden, enkele tientallen, in kennis gesteld. De bank wilde niet reageren.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Volgens De Ronde kunnen mensen voorkomen dat hun pincode in verkeerde handen komt door hun hand boven de toetsen te houden. Zo kunnen criminelen de pincode niet met een kleine camera opnemen en krijgen ze geen toegang tot geld.

Foto Ingezonden

Foto Ingezonden

Foto Ingezonden