Fietsster breekt been door gladheid - GelreNieuws        

Fietsster breekt been door gladheid

Geplaatst op 2 januari 2009, om 15:35 uur

ZUTPHEN – Op vrijdagmorgen raakte een 38-jarige fietsster gewond door gladheid op de Buitensingel in Zutphen.

De fietsster reed rond 07:00 uur over de Buitensingel komende uit de Vijfmorgenstraat in Zutphen. Door de gladheid viel ze en brak haar been. De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Valse naam en belediging politieagenten

WARNSVELD – In de nacht van donderdag op vrijdag is een 28-jarige fietser uit de gemeente Lochem aangehouden. De man reed zonder fietsverlichting, gaf een valse naam op en beledigde politieagenten.

Surveillerende agenten zagen de 28-jarige man rond 03:30 uur op de Vordenseweg in Warnsveld fietsen zonder fietsverlichting. De man gaf een valse naam op en beledigde de agenten. Hierop werd de man aangehouden en voor nader verhoor en het opmaken van een proces-verbaal naar het politiebureau overgebracht.

Zeven mensen naar het ziekenhuis bij woningbrand

APELDOORN – In een woning aan de Rietdekkersdreef in Apeldoorn ontstond donderdag  een brand in de woonkamer. De zeven aanwezigen werden door een ambulance voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

De brand ontstond omstreeks 07:45 uur in de woonkamer waar vermoedelijk de houtkachel de oorzaak was. De aanwezige bewoners wisten de brand met emmers water te blussen. Een ambulance kwam ter plaatse en nam de zeven aanwezigen mee naar het ziekenhuis. Zij hadden een hoeveelheid rook binnen gekregen en werden voor nadere controle vervoerd naar het ziekenhuis.

Ongevallen door gladheid

RUURLO/VORDEN/WINTERSWIJK – In de nacht van donderdag op vrijdag 2 januari kreeg de politie drie meldingen van ongevallen door gladheid. Een 45-jarige automobiliste uit Deventer raakte gewond.

Een 34-jarige automobiliste uit Brummen reed rond 23:20 uur over de Mosselseweg in Vorden. Door de gladheid reed zij tegen een boom. De vrouw raakte voor zover bekend niet gewond. Haar auto werd afgesleept.

Een 45-jarige automobiliste uit Deventer reed rond 05:00 uur over de Vordenseweg in de richting van Ruurlo. Bij uitkomst van een bocht raakte zij door de gladheid in de slip en kwam tot stilstand tegen een boom. De vrouw werd met pijn aan haar rug en borst naar het ziekenhuis overgebracht. Haar auto is total loss afgevoerd.

Een 19-jarige automobiliste uit Winterswijk reed rond 09:00 uur over de Corleseweg, komende uit de richting van Vragender in Winterswijk. Bij het insturen van een bocht gleed ze van het wegdek en kwam tegen een schrikhek tot stilstand. De vrouw raakte zover bekend niet gewond.

Brand in keukens

WEHL/VORDEN – Op donderdagavond 1 januari werden twee keukenbranden bij de hulpdiensten gemeld.

Rond 18:45 uur is er brand ontstaan in een bijkeuken aan de Broekhuizerstraat in Wehl. Een magnetron raakte oververhit, doordat een kartonnen doos op de magnetron stond. Één van de bewoners bluste de brand.

Rond 20:50 uur is er brand ontstaan in een keuken aan de Dorpsstraat in Vorden. Bleek dat er vanachter de vaatwasser vlammen kwamen. Een bewoner heeft de stroom uitgeschakeld en de brand geblust. De brandweer onderzoekt de oorzaak van de brand.

Gewond bij carbid schieten

DOETINCHEM – Op donderdagmiddag 1 januari raakte een 30-jarige man uit Doetinchem gewond toen hij tijdens het carbid schieten een busdeksel tegen zijn hoofd kreeg. De man werd met een hoofdwond en een hersenschudding naar het ziekenhuis overgebracht.

De 30-jarige man was rond 16:45 uur aan het carbid schieten. Nadat de melkbus was gevuld bleek dat de melkbus niet recht lag. De man liep naar melkbus toe om deze recht te leggen. Daarbij trapte hij op een touwtje waarmee de ontsteking in werking werd gezet. Het carbid ontplofte en het deksel van de melkbus kwam tegen zijn hoofd. Hij is met een hoofdwond en een hersenschudding naar het ziekenhuis overgebracht.