Gewond bij spel met parachute - GelreNieuws        

Gewond bij spel met parachute

Geplaatst op 25 januari 2009, om 19:29 uur

ambuUDDEL – Een 28-jarige man uit Uddel is zaterdag gewond geraakt toen hij bij een spel met een parachute een ongelukkige val maakte. Hij is met rugletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

De man was met enkele vrienden op een weiland in Uddel met een parachute aan het spelen. Door de behoorlijke wind werd hij de lucht in getrokken, maar op een gegeven moment ging het mis. Vermoedelijk is de wind weggevallen waardoor de parachute scheef kwam, inklapte en de man een val van enkele meters maakte. In eerste instantie leek er niets aan de hand, maar plotseling zakte hij door zijn rug. Een ambulance werd gewaarschuwd en na te zijn gestabiliseerd werd hij naar het ziekenhuis gebracht.

Rode quad uit schuur gestolen

WARNSVELD – Tijdens afwezigheid van de bewoners heeft men in de avond van vrijdag 23 januari uit een schuur aan de Lochemseweg in Warnsveld een rode quad gestolen.

De bewoners waren vrijdagavond tot middernacht weg toen men uit een onafgesloten schuur de quad heeft weggenomen. De rode quad van het type CXL 150 heeft onder andere een bagagerek.

Rijbewijs kwijt na alcoholgebruik

EERBEEK – De politie heeft zondagochtend 25 januari het rijbewijs van een 34-jarige automobilist uit Eerbeek ingevorderd. Hij bleek met 1.5 promille achter het stuur te zitten.

Surveillerende agenten controleerden de man omstreeks 01.10 uur op de Bachstraat in Eerbeek. Hij bleek te hebben gedronken en de ademanalyse op het politiebureau gaf 1.5 promille aan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Glaasje te veel

LAREN (Gld) – Een 58-jarige vrouw uit Lochem is zondagochtend 25 januari bekeurd voor het rijden met drank op.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 01.45 uur een auto zonder verlichting op de Deventerweg in Laren (Gld) rijden. Zij gaven een stopteken en de bestuurster bekende eerlijk dat zij twee glaasjes had gedronken. Bij de ademanalyse blies zij 0.8 promille waarvoor zij een bekeuring en een rijverbod kreeg.

Verdacht van winkeldiefstal aangehouden

ZUTPHEN – De politie maakt proces-verbaal op tegen een 30-jarige man uit Brummen. Hij werd zaterdag 23 januari door een getuige betrapt op wegnemen van een trui. Hij werd door medewerkers van de dienst THOR aangehouden en aan de politie overgedragen.

Surveillerende medewerkers van de dienst Toezicht Handhaving Openbare ruimte van de gemeente Zutphen werden zaterdagmiddag aangesproken door een getuige aangesproken die had gezien dat een man een trui van een kledingrek buiten een winkel had meegenomen. Dit was bij een kledingzaak in de Beukerstraat. De man was de Lombardsteeg ingelopen en werd daar door de toezichthouders aangehouden. De gewaarschuwde politie nam de man mee voor verhoor naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en over de afhandeling wordt contact opgenomen met het Openbaar Ministerie.

Lastige stapper belandt in politiecel

ZUTPHEN – De politie maakt proces-verbaal op tegen een 21-jarige Zutphenaar die zich zondagochtend 25 januari hinderlijk gedroeg in de Zutphense binnenstad. Hij wordt ook verdacht van het vernielen van een oranje fiets en de politie wil graag de eigenaar spreken.

De politie kreeg omstreeks 03. 00 uur een melding van de horecatelefoon dat een jongeman in de Vaaltstraat met een op straat prullenbak aan het gooien was. Ook zou hij een oranje fiets hebben vernield. De jongeman werd korte tijd later aangehouden, maar ontkent ieder betrokkenheid. De politie vraagt getuigen zich te melden en wil in contact komen met de eigenaar van de oranje fiets waarvan het voorwiel nu krom is.

Arnhemmer twee keer gepakt

ZUTPHEN – De politie maakt proces-verbaal op tegen een 18-jarige jongeman uit Arnhem. Hij werd zondag 25 januari voor de tweede keer in korte tijd in Zutphen aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs.

De politie kreeg rond 02.00 uur een melding over een iemand vermoedelijk zonder rijbewijs in het centrum van Zutphen reed. Op de Coehoornsingel werd de bewuste auto aangetroffen. De politie gaf de bestuurder een stopteken en aanvankelijk lijk deze ook te stoppen. Plotseling ging hij er echter met hoge snelheid vandoor en parkeerde op de Paardenwal, stapte uit en probeerde zo kennelijk aan de politie te ontkomen. Hij werd aangehouden en het bleek om een 18-jarige Arnhemmer te gaan die onlangs in Zutphen ook al was aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Ook bleek hij een busje traangas bij zich te hebben. De auto is in beslag genomen en tegen hem wordt, ook voor diverse gepleegde overtredingen, proces-verbaal opgemaakt. De jongeman is ingesloten voor overleg met het Openbaar Ministerie.

Politie controleert stappers

REGIO – De politie houdt in het weekend gericht toezicht op het gedrag van bezoekers van de horeca en op de aan- en afvoerroutes. Ook dit weekend werden diverse overtreders bekeurd.

Rijden zonder verlichting, rijden zonder autogordel, rijden onder invloed of het niet handsfree bellen. Deze feiten worden door de week en ook in het weekend gecontroleerd. Daarbij wordt ook gelet op stappers die zonder verlichting fietsen. Hiermee wil de politie de risico’s van een ongeval in het verkeer tegen gaan. Bij een alcoholcontrole op zaterdagavond in Twello aan de Rijksstraatweg kon de politie alleen maar pluimen uidelen. Niemand van de 25 gecontroleerde bestuurders had gedronken. In Zutphen werden 14 fietser bekeurd die geen licht hadden en kreeg een bestuurder een bekeuring voor het niet handsfree bellen. In Brummen en Lochem werden geen overtredingen geconstateerd.

Dronken automobilist maakt het erg bont

PUTTEN – De politie heeft zondagochtend  de auto van een 23-jarige Harderwijker in beslag genomen. Hij was zwaar onder invloed van drank, vertoonde zeer gevaarlijk rijgedrag en bleek z’n rijbewijs al kwijt te zijn.

Surveillerende agenten zagen en automobilist rond middernacht met zeer hoge snelheid over de Garderenseweg in Putten rijden. Zij besloten hem te controleren. De bestuurder reed op een gegeven moment met wel 90 km door een 30 km zone. Bij een verkeersdrempel remde hij niet eens en bij het passeren ervan kwamen de vonken onder z’n auto vandaan. Verderop in een 60 km zone reed hij met bijna het dubbele in snelheid. Om het overige verkeer te waarschuwen, volgden de agenten hem inmiddels met zwaailicht en sirene. Op een gegeven moment konden zij de bestuurder, nadat hij even tevoren in de berm had vastgezeten, inhalen en klemrijden. De bestuurder, een 23-jarige Harderwijker rook naar drank en was onvast ter been. Hij werd aangehouden en op het politiebureau blies hij 2.2 promille! Zijn auto werd in beslag genomen omdat hij geen geldig rijbewijs meer bleek te hebben en tegen hem wordt proces-verbaal op

gemaakt.

Bestuurder rijdt tijdens rijverbod

HARDERWIJK – De politie maakt proces-verbaal op tegen een 26-jarige Harderwijker en heeft diens rijbewijs ingevorderd nadat hij een rijverbod had genegeerd en toch was gaan rijden.

Surveillerende agenten zagen de man op zondag op een parkeerplaats in Harderwijk achter het stuur van en bestelbus zitten. Kennelijk wilde hij gaan rijden. Bij controle roken de agenten dat de man gedronken had en hem werd een rijverbod opgelegd. Nadat de agenten hun surveillance hadden vervolgd, zagen zij de bewuste bus op de Marnixstraat  rijden. Bij controle bleek de man toch te zijn gaan rijden. De ademanalyse op het politiebureau gaf 1.8 promille aan, reden om zijn rijbewijs in te vorderen. Tegen betrokkene wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen speelt met levens kameraden

NUNSPEET – Een 20-jarige Zwollenaar is zondagochtend door de politie bekeurd omdat hij zonder rijbewijs en met drank op rijdend op de A 28 onder Nunspeet werd aangetroffen.

Surveillerende agenten besloten de automobilist rond 05.00 uur op de A28 aan en controle te onderwerpen. Bij een parkeerplaats werd hij aan de kant gezet. Naast het feit dat hij geen rijbewijs had, bleek de jongeman ook nog gedronken te hebben. Op het politiebureau blies hij 1.3 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto was van de ouders van één van z’n vrienden die ook in de auto zat. Hij meende dat z’n kameraad een rijbewijs had.

Beginnend bestuurder de fout in

ELBURG – De politie maakt proces-verbaal op tegen een 22-jarige Elburger. Hij bleek op zondag met 1.1 promille als beginnend bestuurder aan het verkeer deel te nemen.

Bij de politie werd rond 02.00 uur gemeld dat iemand nogal gevaarlijk met zijn auto in het centrum reed. Ook zou hij in verboden richting, dus tegen het verkeer in rijden. Agenten troffen de bewuste auto aan en de bestuurder, een 22-jarige Elburger, bleek te hebben gedronken. Op het politiebureau blies hij 1.1 promille. Als beginnend bestuurder kon hij direct zijn rijbewijs inleveren en wordt er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Duo met gestolen fietsen op A 18

DOETINCHEM – De politie maakte proces-verbaal op tegen twee mannen uit Eerbeek (23 en 24 jaar). Zij bleken om vervoer naar huis te regelen in de omgeving van Varsseveld twee fietsen te hebben gestolen en bleken over de snelweg te hebben gereden om in Doetinchem
te komen.

De politie kreeg rond 06.00 uur een melding dat er twee mannen met de fiets op de A 18 richting Doetinchem fietsten. De twee werden aangetroffen, de één op een paars meisjesfietsje, de ander op een zwarte omafiets. Ze waren wezen stappen bij een horecagelegenheid in Varsseveld en hadden hun lift naar huis gemist. Nadat ze te voet waren vetrokken, besloten ze onderweg een fiets mee te nemen. Bij een woning werden de niet afgesloten tweewielers uit een garage gehaald, waarmee ze verder gingen. Via de A 18 en Doetinchem wilden ze verder richting huis, maar dit werd eerst het politiebureau. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft de gedupeerden inmiddels opgespoord. De fietsen bleken bij een woning in Heelweg te zijn weggenomen.

Onder invloed tegen vangrail, rijbewijs ingevorderd

DIDAM – De politie maakt proces-verbaal op tegen een 22-jarige man uit Terborg. Hij had een aanrijding gehad en bleek gedronken te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 03.05 uur op de Didamseweg in Loerbeek een auto rijden die duidelijk een aanrijding had gehad. Zij lieten de bestuurder stoppen, waarbij bleek dat de man gedronken had. Hij werd aangehouden en op het politiebureau blies hij 1.3 pormille, reden om zijn rijbewijs in te vorderen. Hij bleek op de A18 onder Didam tegen de vangrail te zijn gebotst en de stille getuigen hiervan werden later aangetroffen. Tegen betrokkene wordt proces-verbaal opgemaakt.

BOB met een glaasje te veel

TERBORG – Terwijl hij met zijn vrienden had afgesproken om de BOB te zijn, bleek bij een politiecontrole dat de 22-jarige bestuurder uit Silvolde toch gedronken had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Surveillerende agenten controleerden de jongeman omstreeks 05.00 uur op de Ettensestraat in Terborg. In de auto zaten meerdere jongeren en de bestuurder die BOB zou zijn, bleek ook naar alcohol te ruiken. Op het politiebureau blies hij het dubbele wat voor een beginnend bestuurder toegelaten is. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bejaarde automobiliste ziet fietsers over het hoofd

BORCULO – Een 77-jarige man uit Drachten heeft zich zaterdag 24 januari onder doktersbehan-deling moeten stellen. Zijn vrouw en hij waren op de Parallelweg in Borculo aangereden door een automobiliste die hen over het hoofd had gezien.

Een 85-jarige automobiliste uit Borculo wilde omstreeks 12.40 vanaf de Lochemseweg de kruising met de Parallelweg oversteken. Ze was nog gestopt, maar had twee naderende fietsers niet opgemerkt. Toen zij optrok, reed zij hen dan ook pardoes aan. Omstanders verleenden eerste hulp. De 77-jarige inwoner uit Drachten moest voor een snijwond naar de huisartsenpost, zijn 70-jarige echtgenote liep kneuzingen op.