Opvallende auto en bedrijfsbus gestolen - GelreNieuws.nl

Opvallende auto en bedrijfsbus gestolen

Geplaatst op 24 januari 2009, om 12:11 uur

EERBEEK/ZUTPHEN – In de nacht van donderdag op vrijdag is vanaf de Kattedoorn in Eerbeek een opvallende auto, een zwarte Chevrolet pick-up gestolen. In Zutphen werd vanaf de Fetterstraat een witte VW Transporter van een bouwbedrijf gestolen. Beide voertuigen staan inmiddels als gestolen gesignaleerd.

De eigenaar in Eerbeek ontdekte vrijdagochtend toen hij naar zijn werk wilde gaan dat de auto gestolen was. Het gaat om een zwarte Chevrolet pick-up, type K 15753 met een 5.3 liter V8 motor. De wagen heeft zwarte 21 inch velgen en gekentekend 21-VH-PG.

In Zutphen wilde een werknemer van een bouwbedrijf vrijdagochtend naar zijn werk gaan waar de bus gestaan had was leeg! Het gaat om een witte VW Transporter met het kenteken 75-BJ-TF. De bestelauto heeft een imperiaal en er ligt het nodige gereedschap in de wagen.

Mensen die meer over de diefstallen weten, wordt verzocht te bellen met 0900 – 8844.

Broers aangehouden na onenigheid in horecanacht

ZUTPHEN – Twee Zutphense broers zijn vrijdagavond 23 januari door de politie aangehouden na een vernieling en onenigheid in de Zutphense binnenstad. De politie stelt een onderzoek in.

De politie kreeg kort voor middernacht een melding dat er onenigheid was bij een horecazaak en dat er een ruit vernield was. Bij de komst van de agenten liep één van de vermoedelijke verdachten, een 19-jarige Zutphenaar net weg. Hij werd aangehouden. Zijn minderjarige broer werd kort daarna ook aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de onenigheid. De politie onderzoekt de zaak.

Bejaarde vrouw dupe diefstal

HEERDE – Een bejaarde vrouw aan de Wilheliminalaan in Heerde is de dupe geworden van en dievegge. De vrouw kreeg donderdagavond 22 januari bezoek van een jonge vrouw die haar vragen over de oorlog stelde. Later bleek haar pinpas verdwenen en werd er ook geld van de rekening gepind.

De bejaarde vrouw kreeg tussen 19.00 en 20.00 uur een meisje/jonge vrouw op bezoek. Zij wilde wat over de oorlog weten. In een onbewaakt ogenlik is de pinpas van de bewoonster weggenomen. Toen de bezoekster weg was, werd de bejaarde vrouw gebeld dat haar pinpas was gevonden en dat de rekening geblokkeerd moest worden. Hiervoor gaf zij haar pincode af en later bleek er geld gepind te zijn.

De politie familieleden, zorg- en hulpverleners om dergelijke feiten bespreekbaar te maken.
Gedupeerden wordt verzocht om altijd aangifte te doen, ondanks de schaamte die soms ontstaat. Alleen op deze manier kan de politie de verdachten opsporen.

Meisje gewond bij ongeval

WINTERSWIJK – De politie stelt een onderzoek in naar een ongeval op de Laan van Hibbelink in Winterswijk, waarbij vrijdagochtend 23 januari een 17-jarig meisje uit die plaats gewond raakte.

Het meisje kwam omstreeks 08.15 uur op de fiets uit de richting van de Zonnebrink aanrijden. Op dat moment kwam uit tegenovergestelde richting een 49-jarige Winterswijker met een bestelauto aanrijden. Hij moest een ter hoogte van de school geparkeerde auto inhalen en op dat moment stak het meisje over. Bij de aanrijding die volgde, liep het slachtoffer in ieder geval een hoofdwond op. Zij is ter observatie naar het ziekenhuis vervoerd.

Black out of alcoholgebruik oorzaak aanrijding?

APELDOORN – Op vrijdag 23 oktober vond op de Oost-Veluweweg in Apeldoorn een aanrijding tussen twee auto’s plaats. Beide voertuigen raakten total loss.

De aanrijding vond omstreeks 06.40 uur plaats. Een 29-jarige man uit Epe reed met zijn bedrijfsauto richting de A 50. Hij kwam op de verkeerde weghelft en botste tegen de auto van een 50-jarige man uit Ruurlo. Diens auto werd grotendeels opengereten. De Epenaar verklaarde een black out te hebben gehad. Agenten roken een alcohollucht en op het politiebureau blies de man 1.4 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto’s werden door een sleepbedrijf weggetakeld.

Dealen in uitgaansleven

APELDOORN – Bikers van de politie hebben zaterdag 24 januari in het centrum twee Apeldoorners aangehouden die met een drugstransactie bezig waren. Een 22-jarige verdachte bleek de handel, vermoedelijk cocaïne bij zich te hebben.

Rond 03.00 uur werd in het centrum het verkopen van drugs vastgesteld. Agenten hielden de twee betrokkenen aan. Een 21-jarige Apeldoorner bleek de afnemer, zijn plaatsgenoot bleek meerdere wikkels met vermoedelijk cocaïne bij zich te hebben. Hij is ingesloten voor verhoor en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt beginnende autobrand

APELDOORN – De politie onderzoekt een beginnende autobrand die zaterdag woedde op de Viltmakersdonk in Apeldoorn. Het vuur kon snel worden bedwongen.

De melding van de brand werd omstreeks 02.35 uur door een buurtbewoner gedaan. Hij probeerde het vuur bij de motor te blussen. Een gewaarschuwde politieman wist met z’n brandblusser het vuur verder te doven. De oorzaak wordt onderzocht.