Jongens vernielen ruiten van woning

Geplaatst op 31 januari 2009, om 13:42 uur

politieZUTPHEN – Twee tieners uit Zutphen zijn vrijdag 30 januari aangehouden nadat ze ruiten van een woning aan de Goeman Borgesiusstraat hadden vernield.

De politie kreeg rond 15.40 uur de melding van de vernieling. Twee jongens zouden met een voetbal twee ruiten van een voordeur van de woning aan de Goeman Borgesiusstraat hebben vernield. Agenten die ter plaatse gingen konden aan de hand van getuigenverklaringen de jongens aanhouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De twee worden aangemeld bij een preventieproject voor een passende maatregel. Hun ouders zijn op de hoogte gesteld van het gebeurde.

Aangehouden voor mishandeling

EPSE – Twee tieners uit de gemeente Lochem zijn vrijdagavond 30 januari aangehouden voor openlijke geweldpleging en mishandeling.

Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie de melding dat op de Klumperkamp in Epse een man was mishandeld. De man had onenigheid gekregen met een aantal jongeren en werd daarbij door twee van hen in het gezicht geslagen en in zijn rug getrapt. De twee konden korte tijd later worden aangehouden. De tieners zijn ingesloten voor nader verhoor. Hun ouders zijn op de hoogte gesteld van het gebeurde.

Illegale zender uit de lucht gehaald

VRAGENDER – Samen met het agentschap Telecom (voorheen Radiocontroledienst) heeft de politie vrijdagmiddag 30 januari is een illegale zender opgerold. De zender stond in een container bij een boerenschuur in Vragender. De 70-meter hoge zendmast stond naast de container. De zender en versterker werden in beslag genomen. Door het agentschap Telecom wordt proces-verbaal opgemaakt.

De schuur was volledig als café ingericht en op het moment dat de zender uit de lucht werd gehaald waren twintig personen in de schuur aanwezig voor een marathonuitzending van de illegale zender.
Omdat er geen vergunning was aangevraagd voor het plaatsen van de zendmast, het verstrekken van alcohol en het inrichten van een café heeft de burgemeester van de gemeente Oost Gelre een last onder dwangsom uitgereikt aan de eigenaar van het erf en de gebouwen.

Politie zoekt getuigen valpartij

DOETINCHEM – Bij een valpartij op de kruising van de Waterstraat met de Gaswal en de C. Missetstraat is vrijdag 30 januari omstreeks 14.35 uur een 84-jarige vrouw uit Doetinchem gewond geraakt.

De vrouw kwam op genoemde kruising met haar fiets ten val. Zij is met een hoofdwond en pijnlijke armen en benen overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de toedracht van de valpartij niet duidelijk is, vraagt de politie getuigen van deze valpartij contact op te nemen met telefoonnummer 0900 – 8844.

Man vernielt deur van ziekenhuis

WINTERSWIJK – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 31 januari een 22-jarige inwoner van Winterswijk aangehouden voor vernieling van een deur van het ziekenhuis aan het Beatrixpark in Winterswijk.

Bij de politie kwam omstreeks 03.00 uur de melding binnen dat de man een deur vernielde van het ziekenhuis het Beatrixpark. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Jonge bestuurder rijdt ondanks rijontzegging

AALTEN – De politie heeft vrijdagmiddag 30 januari een 19-jarige inwoner van Lichtenvoorde aangehouden voor rijden tijdens een rijontzegging.

Een agent zag de man van Aalten naar Lievelde rijden. Na controle bleek dat het rijbewijs van de man in mei 2008 was ingevorderd. De man werd vervolgens op de Lievelderweg in Lievelde aangehouden. De man zou het rijbewijs in februari terug krijgen. Omdat de man nu een proces-verbaal krijgt voor het rijden tijdens een rijontzegging, blijft zijn rijbewijs langer ingevorderd. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.

Bestuurders betrapt met alcohol op

BORCULO/WINTERSWIJK – De politie heeft in de vrijdag een 32-jarige man uit Zutphen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Vrijdagavond werd een 35-jarige autobestuurder uit Winterswijk eveneens betrapt op het rijden met alcohol op.

De Zutphenaar werd op de Batendijk staande gehouden voor een alcoholcontrole. Een blaastest op straat gaf aan dat de bestuurder onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 0,9 blies. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

De Winterswijker blies na zijn aanhouding bij een politiecontrole op de Vredensestraat in Winterswijk, op het politiebureau 1,1 promille. De man is met een boete en een rijverbod heengezonden.

Getuigen gezocht van beroving

APELDOORN – Een 61-jarige vrouw uit Apeldoorn is vrijdagavond 30 januari omstreeks 18.30 uur op de Talingweg in Apeldoorn beroofd van haar handtas. De politie is op zoek naar getuigen.

Terwijl de vrouw over de Talingweg ter hoogte van de kerk bij de Rabobank liep werd haar handtas door twee jongemannen van ongeveer 20 jaar met geweld uit haar hand getrokken. Hierbij brak de vrouw haar arm. De daders zijn na de beroving weggerend over het Ibisplein in de richting van de Eendenweg. Een getuige is in een auto achter de daders aangereden, maar deze konden nog niet achterhaald worden. De politie verzoekt de bestuurder van de auto en overige getuigen contact op te nemen met telefoonnummer 0900 – 8844.

Onder invloed alcohol met auto tegen verkeerszuil

APELDOORN – Een 40-jarige inwoner van Apeldoorn is zaterdag 31 januari omstreeks 00.55 uur aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol op de Europaweg met zijn personenauto tegen een verkeerszuil was gereden.

De politie kreeg omstreeks 00.45 uur de melding dat op de Europaweg een personenauto tegen een verkeerszuil was gereden en dat de bestuurder waarschijnlijk onder invloed van alcohol was. Agenten die ter plaatse gingen namen bij de bestuurder een blaastest af. Hieruit bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een promillage van 2,2. De man is ingesloten voor nader verhoor.

Man aangehouden

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 31 januari een 19-jarige Apeldoorner aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding en openbare dronkenschap.

Een getuige zag dat de man omstreeks 01.15 slingerend over de Sprengenparklaan fietste en tegen een geparkeerd staande auto reed. De auto raakte hierdoor beschadigd. Korte tijd later werd de fietser aangetroffen op de Jachtlaan. Het bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en overgebracht naar he

t politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader verhoor.

Automobilisten onder invloed achter stuur

APELDOORN/UDDEL – De politie heeft verschillende automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De politie heeft vrijdagmiddag 30 januari een 64-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Vrijdagmiddag 30 januari zagen agenten omstreeks 16.30 uur een 64-jarige man uit Apeldoorn zonder autogordel rijden over de Ugchelseweg. Op de Hattemseweg werd de man staande gehouden
Een blaastest op straat gaf aan dat de bestuurder onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,1 blies. De man werd met een boete en een rijverbod heengezonden.

Een 41-jarige Apeldoorner werd in de nacht van vrijdag op zaterdag 31 januari in Uddel op de parkeerplaats Caitwick aangehouden voor het rijden onder invloed. De man reed omstreeks 01.30 uur de parkeerplaats op en rede bij het zien van de politie een doodlopende weg in. Na een blaastest bleek dat de man onder invloed was. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,1 blies. De man werd met een boete en een rijverbod heengezonden.

Een 22-jarige automobilist uit Apeldoorn reed in de nacht van vrijdag op zaterdag 31 januari onder invloed van alcohol over de Pythagorasstraat. Agenten hielden de man staande voor een alcoholcontrole. Een blaastest gaf aan dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 0,6 blies. De man werd een boete en een rijverbod heengezonden.

Bedreiging met mes

HARDERWIJK – De politie heeft zaterdag 31 januari een 19-jarige man uit Harderwijk aangehouden voor het bedreigen van een inwoner van ’t Harde met een mes in het centrum van Harderwijk.

Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij bij een horecagelegenheid in het centrum van Harderwijk. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek dat de 38-jarige inwoner van ’t Harde met een mes was bedreigd door de 19-jarige man uit Harderwijk. Ter plekke is de 19-jarige man aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau waar hij werd ingesloten voor nader verhoor.