Pogingen inbraak bij bedrijven - GelreNieuws        

Pogingen inbraak bij bedrijven

Geplaatst op 30 januari 2009, om 16:20 uur

POLITIEBRUMMEN – Tussen woensdagmorgen en donderdagmorgen is er getracht in te breken in een bedrijfsgebouw aan de Mercuriusweg in Brummen. Er is niets weggenomen.

Men heeft getracht een deur te forceren. Er is een flinke schade ontstaan aan de deur.

Tevens werd er donderdag getracht in te breken in een woning aan de Cortenoeverseweg in Brummen. Ook hier werd geprobeerd om een deur te forceren en er werd niets weggenomen. De politie heeft de inbraak pogingen in onderzoek.

Golf van woninginbraken in Achterhoek

ACHTERHOEK – In diverse plaatsen in de achterhoek zijn in de nacht van woensdag op donderdag – en donderdag overdag – woninginbraken gepleegd. Of heeft men getracht in te breken.

In Gendringen werd er bij een woning aan de Anholtseweg ingebroken. Men is binnengekomen door een deur te forceren. Meerdere kamers zijn doorzocht. Er is onder andere een digitale camera weggenomen.

In Ulft heeft men getracht in te breken in een woning aan de Bongersstraat. Men heeft geprobeerd in te breken door een deur te forceren. Er is niets weggenomen.

In Sinderen heeft men getracht in te breken in een woning aan de Swanenkamp. Men heeft geprobeerd in te breken door een deur te forceren. Er is niets weggenomen.

In gaanderen werd in de zelfde nacht ook getracht in te breken in twee woningen aan de Rijksweg. Er is niets weggenomen. Men heeft in beide gevallen geprobeerd in te breken door een deur te forceren.

Donderdag werd er eveneens ingebroken woning aan de Leerinkstraat in Doetinchem. Er is onder andere een televisie buit gemaakt. Men is binnengekomen door een ruit te forceren. De bewoners waren enkele uren afwezig en ontdekten de inbraak bij thuiskomst

De politie heeft de inbraken en de pogingen tot inbraak in onderzoek.

Auto fors beschadigd door brand

AALTEN – Donderdagavond is er een brand uitgebroken in een personenauto. De auto stond geparkeerd aan de Kostersweide in Aalten. De brandweer heeft de brand geblust.

De brand is vermoedelijk ontstaan bij de accu van de auto. De brandweer had de brand snel onder controle. De personenauto is niet volledig uitgebrand, wel is er een flinke schade aan het voertuig ontstaan.

Jonge vrouwen  aangehouden voor vechten op straat

APELDOORN – Vrijdagmorgen 30 januari zijn twee vrouwen uit Apeldoorn in hun woonplaats aangehouden omdat zij op straat aan het vechten waren.

Agenten die surveilleerden tussen het uitgaanspubliek zagen de 18-jarige vrouwen rond 04:15 uur met elkaar vechten op de Nieuwstraat. De vrouwen zijn beide aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ze zijn beiden met een proces-verbaal voor vechten op straat weer naar huis gestuurd.

Fietser (11) gewond na aanrijding

NUNSPEET – Op het kruispunt van de Elburgerweg en de Oranjelaan in Nunspeet vond op donderdagochtend 29 januari omstreeks 10:00 uur een aanrijding plaats tussen een fietser en een automobilist. De 11-jarige fietser uit Nunspeet raakte hierbij gewond.

De 58-jarige automobiliste uit Nunspeet reed over de Elburgerweg, komende uit de richting Elburg. Bij het kruispunt aangekomen zag ze vermoedelijk de van links komende fietser over het hoofd, die het fietspad van de Elburgerweg, een voorrangsweg, volgde.
Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de fietser gewond raakte en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht moest worden.

Meerdere auto-inbraken

ELBURG – In de nacht van dinsdag op woensdag 28 januari zijn er meerdere auto-inbraken gepleegd in Elburg. De inbraken vonden plaats in de wijk rondom de Tuinstraat, tussen de Flevoweg en de Nunspeterweg.

Bij deze diefstallen is het portierslot geforceerd en zijn onder andere autoradio’s gestolen.

Onder de slogan ‘Niets erin, niets eruit!’ doet de politie een dringend beroep aan autobezitters om geen waardevolle spullen in auto’s achter te laten. Ook niet verstopt in de auto, want autokrakers weten precies waar ze moeten zoeken. De politie adviseert bijvoorbeeld om dashboardkastjes open te laten staan, om te laten zien dat de eigenaar van de auto preventieve maatregelen heeft genomen.

Verder adviseert de politie, om altijd aangifte te doen, zo mogelijk via internet of anders na afspraak. Hierdoor krijgt de politie duidelijkheid over de plaatsen en tijdstippen wanneer wordt ingebroken en kan zij haar surveillance hierop aanpassen. Op de internetsite www.politie.nl staan meer nuttige tips.

Automobilist gewond na ongeval

ERMELO – Een 20-jarige automobilist uit Rotterdam is donderdagavond gewond geraakt na een ongeval aan de Leeuwerikstraat in Ermelo. De man werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde omstreeks 19:00 uur. De automobilist reed over de Leeuwerikstraat in de richting van de Telgterweg en raakte vlak voor de kruising met de Rietgansstraat door onbekende oorzaak in de berm waar hij tegen een boom is gebotst. De auto is vervolgens nog 13 meter doorgeschoven waarna hij na de kruising tot stilstand kwam. De brandweer heeft de straat olievrij gemaakt.

Uit de bocht

EMST – Een 27-jarige autobestuurder uit Epe, is in de nacht van woensdag op donderdag 29 januari op de Vaassenseweg in Emst met zijn auto van de weg geraakt en op de zijkant in de tuin van een woning beland.

De Epenaar reed rond 03.00 uur vanuit de richting Vaassen en ging, volgens eigen verklaring, een auto inhalen. Bij die manoeuvre raakte hij van de weg in de tuin. Hij bleef ongedeerd. De politie maakt tegen hem een proces-verbaal op. De auto moest worden afgesleept.