Drankrijders aangehouden

Geplaatst op 9 mei 2010, om 18:19 uur

APELDOORN _ De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 9 mei twee automobilisten en één snorfietser aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De snorfietser bleek beginnend bestuurder, zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Rond 00:10 uur werd een 62-jarige Apeldoorner aan de Matenpoort in Apeldoorn gecontroleerd. Hij viel op door zijn slingerende rijgedrag. De blaastest wees uit dat hij onder invloed was. Nadat de man was aangehouden werd hij overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.8.

Een 33-jarige man uit Nijmegen werd rond 01:30 uur tijdens een routinecontrole staande gehouden aan de Deventerstraat. Hij bleek gedronken te hebben en werd overgebracht naar het politiebureau. De man blies een promillage van 0.7.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Een 19-jarige snorfietser uit Apeldoorn werd rond 04:20 uur tijdens een alcoholcontrole aan de Stationsstraat gecontroleerd. Uit de blaastest op straat bleek dat hij onder invloed was. De jongeman werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een promillage van 1.

De 19-jarige snorfietser is beginnend bestuurder, zijn rijbewijs werd ingevorderd. De twee automobilisten kregen een bekeuring en een rijverbod.