Politie zoekt getuigen tasjesdiefstal

Geplaatst op 15 januari 2009, om 22:03 uur

ZUTPHEN – De politie zoekt getuigen van een tasjesdiefstal die op donderdagochtend 15 januari plaats vond op de Oude Wand ter hoogte van de Turfstraat in Zutphen. Bij een 84-jarige Zutphense werd haar handtas uit de fietstas getrokken. Korte tijd later hield de politie op het station een 43-jarige Deventenaar aan.

De vrouw was omstreeks 10.45 uur uit de bank aan de Schupstoel gekomen. Ze had haar handtas in de fietstas gedaan en reed de Oude Wand op. Ter hoogte van de Turfstraat merkte zij dat een manspersoon haar tas te pakken had. Ze gaf nog wel een gil, maar de man fietste hard weg. Een passant ontfermde zich over de vrouw.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie hield korte tijd later op het station een man aan die de diefstal mogelijk heeft gepleegd. Zijn gedrag, in de buurt van de bank, was al opgevallen bij bankpersoneel en zij hadden de politie al over hem getipt. Toen de vrouw even later bestolen bleek werd het signalement van deze persoon ook aan de politie doorgegeven. Na de aanhouding werd in de buurt, op het perron, de tas van het slachtoffer terug gevonden.

De politie zoekt getuigen van de diefstal. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.