Ruit niet schoon, aanrijding en rijbewijs kwijt - GelreNieuws.nl

Ruit niet schoon, aanrijding en rijbewijs kwijt

Geplaatst op 7 januari 2009, om 18:42 uur

HARDERWIJK – Dinsdagmorgen raakte een 54-jarige automobilist uit Harderwijk zijn rijbewijs kwijt na een botsing met een fietsster en twee kinderen op de Alberdingk Thijmlaan in Harderwijk. De man had zijn voorruit niet voldoende ijsvrij gemaakt.

De 54-jarige automobilist reed rond 08:30 uur over de Alberdingk Thijmlaan in Harderwijk, komende uit de richting van de Couperuslaan. Een 36-jarige fietsster reed met haar twee kleine kinderen voor en achterop de fiets (een 4-jarig kind en een kind van 15 mnd. oud) over dezelfde weg. De automobilist had zijn voorruit niet voldoende ijsvrij gemaakt en zag de fietsster met de twee kinderen over het hoofd. Hij reed tegen de achterzijde van de fiets aan, waardoor de fietsster en haar kinderen ten val kwamen. Ze zijn voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis, waar gelukkig bleek dat ze relatief licht letsel (schaafwonden en stijve spieren) aan de aanrijding hebben overgehouden. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Twee mannen aangehouden diefstal kratten bier

ZUTPHEN – De politie heeft dinsdagavond twee mannen, een 16- en een 19-jarige uit Zutphen, aangehouden voor diefstal van kratten bier uit een schuur aan de Kerkhofweg in Zutphen. De bewoner betrapte de twee mannen en belde de politie.

Omstreeks 18:40 uur kreeg de politie de melding van de diefstal. Een bewoner zag dat twee mannen zich verdacht gedroegen rondom zijn woning. De politie betrapte de twee mannen die er net vandoor wilde gaan met een aantal kratten die zij hadden weggenomen uit een schuur. Zij werden hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Beide mannen zijn ingesloten voor nader verhoor.

Doorrijden na aanrijding

EERBEEK – De politie heeft maandag proces-verbaal opgemaakt tegen een 18-jarige vrouw uit Apeldoorn. De vrouw had op de Vonddellaan in Eerbeek tegen een geparkeerd staande auto aangereden en was doorgereden zonder haar gegevens achter te laten.

Omstreeks 10:35 uur kwam de melding bij de politie binnen dat de vrouw tegen een geparkeerde auto had aangereden en haar weg had vervolgd. Agenten konden de auto en de eigenaresse achterhalen waarop proces-verbaal tegen de 18-jarige werd opgemaakt voor het doorrijden na een aanrijding. De automobiliste heeft een boete van 250 euro gekregen.

Snelkraak sigarettenzaak

BORCULO – In de nacht van dinsdag op woensdag vond er een snelkraak plaats op een sigarettenwinkel aan de Veemarkt in Borculo. De daders ramden de toegangsdeur en gingen er met een grote hoeveelheid rookwaar vandoor.

De snelkraak vond plaats tussen 04:45 uur en 05:05 uur. De daders ramden met een auto de toegangsdeur en konden op deze manier de winkel binnen komen. Zij gingen er met een grote hoeveelheid rookwaar met de auto vandoor in de richting van het Muraltplein. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Twee meiden aangehouden na vechtpartij op schoolplein

DOETINCHEM – De politie heeft dinsdagmiddag twee 19-jarige meiden uit Doetinchem aangehouden. De meiden waren betrokken bij een vechtpartij op het schoolplein aan de Dokter Bardetplaats in Doetinchem.

Omstreeks 13:40 uur kreeg de politie een melding dat er een vechtpartij had plaats gevonden op een schoolplein. Hierop werden de twee aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vechtpartij. Het slachtoffer verklaarde meerdere malen te zijn geslagen en geschopt door de twee. De twee meiden zijn meegenomen naar het politiebureau en na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kinderen ademen rook in bij schoorsteenbrand

BORCULO – In de nacht van dinsdag op woensdag  ontstond er een schoorsteenbrand bij een woning aan de Nobelstraat in Borculo. Twee kinderen hadden rook ingeademd waarvoor een ambulance ter plaatse kwam.

De hulpdiensten kregen omstreeks 00:20 uur de melding van de brand. Het bleek te gaan om een schoorsteenbrand die was ontstaan in de open haard. De brandweer had het vuur snel onder controle. Door de rookontwikkeling hadden twee kinderen die in de woning aanwezig waren rook ingeademd. Zij werden onderzocht door ambulancepersoneel, hun letsel bleek mee te vallen.