+ Auto’s zwaar beschadigd bij aanrijding - GelreNieuws.nl

+ Auto’s zwaar beschadigd bij aanrijding

Geplaatst op 6 februari 2009, om 17:02 uur

KEIJENBORG – Bij een aanrijding op de kruising Zaarbelinkdijk  met de Hogenkampweg in Keijenborg zijn donderdag 5 februari twee auto’s zwaar beschadigd geraakt. Een takelbedrijf moest beide voertuig wegslepen.

Een 40-jarige man uit Wehl reed omstreeks 08.40 uur over de Zaarbelinkdijk en wilde bij de kruising met de Hogenkampweg de kruising oversteken. Hij merkte daarbij een van rechts komende auto, bestuurd door en 46-jarige man uit Varsselder Veldhunten niet op, met een aanrijding als gevolg. De 46-jarige belandde met zijn auto in een weiland. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd en zijn door en sleepbedrijf meegenomen.

Auto’s zwaar beschadigd bij aanrijding

DINXPERLO – De politie onderzoekt en aanrijding die donderdagavond 5 februari op de Anholtseweg in Dinxperlo plaats vond. Twee auto’s raakten zwaar beschadigd.

Een 24-jarige automobilist uit het Duitse Bocholt reed omstreeks 18.35 uur over de zijweg van de Anholtseweg. Bij de kruising met de gelijknamige kruising verleende hij geen voorrang aan een auto bestuurd door een 22-jarige man uit Dinxperlo. Bij de aanrijding die volgde raakten beide auto’s zwaar beschadig en een takelbedrijf werd ingezet. De brandweer kwam ter plaatse om de rijbaan van motorolie en koelvloeistof te ontdoen. De politie maakt proces-verbaal op.

Achtervolging na diefstal kentekenplaten

APELDOORN – Een 25-jarige man uit Wezep is donderdagmiddag 5 februari  na een achtervolging in Kampen aangehouden nadat bij een bedrijf aan de Laan van de Leeuw in Apeldoorn door beveiligingspersoneel betrapt op het stelen van een kentekenplaat van een auto. De man is ingesloten voor verhoor, zijn rijbewijs is ingevorderd.

Beveiligingspersoneel zag dat een onbekende man rond 15.35 uur op de parkeerplaats van het bedrijf een kentekenplaat van en auto schroefde. Toen zij de man aanspraken, stapte deze plotseling in zijn bestelbus en gaf gas. Eén van de beveiligers moest aan de kant springen om niet aangereden te worden.

De politie werd geïnformeerd en een surveillance-eenheid zag de bestelbus op de Edisonlaan rijden. De bestuurder negerde het stopteken en via de meldkamer werden meerdere politieauto’s voor assistentie gealarmeerd. Ook nu bleef de verdachte stoptekens negeren. Voor de veiligheid van het overige verkeer voerden de politie zwaailicht en sirene want de bestuurder was kennelijk niet voornemens om te stoppen. Via Heerde en Wapenveld reed de man richting Zwolle. De politie besloot de achtervolging te staken in verband met de veiligheid van andere verkeersdeelnemers en de verdachte.

Wèl was inmiddels de regiopolitie IJsselland op de hoogte gesteld. Zij troffen de bestelbus aan onder Kampen waar de verdachte moest stoppen omdat de brug over een plaatselijk water open stond. Hier kon de verdachte worden aangehouden en werd hij later op de avond aan de politie Apeldoorn overgedragen. Tegen e verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com