+ Automobilist rijdt onder invloed van alcohol - GelreNieuws.nl

+ Automobilist rijdt onder invloed van alcohol

Geplaatst op 3 februari 2009, om 15:55 uur

alcoholcontroleBRUMMEN – De politie heeft maandagavond een 60-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man werd staande gehouden aan de Eerbeekseweg in Brummen. De blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 0.6 promille blies. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod.

Politie zoekt slachtoffer poging beroving

TWELLO – Op zaterdagmorgen hebben onbekenden een man van zijn portemonnee geprobeerd te beroven. De politie is op zoek naar het slachtoffer.

De poging beroving gebeurde omstreeks 10:45 uur voor een winkel aan de Schoolstraat. Een getuige zag dat een man op leeftijd zijn portemonnee moest pakken van een onbekende andere man. Toen de getuige dit zag rende zij eropaf waardoor de onbekende man op de vlucht sloeg. Het slachtoffer vertelde de getuige dat hij niets miste. De politie is op zoek naar het slachtoffer. Hij was ten tijde van de poging beroving in het bezit van een booschappentrolley. Ook roept de politie inwoners van Twello op om alert te zijn op dit soort incidenten en deze te melden via 0900-8844.

Beginnend bestuurster onder invloed

BRUMMEN – In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een 23-jarige automobiliste uit Brummen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Surveillerende agenten hielden de vrouw omstreeks 01.00 uur staande aan de Zutphensestraat in Brummen. De blaastest op straat gaf aan dat de vrouw onder invloed was. Ze werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze een promillage blies van 0.4. De beginnend bestuurster kreeg een bekeuring en een rijverbod.

Auto aangereden, veroorzaker verdwijnt

GORSSEL – Zondagavond is er een personenauto aangereden op de parkeerplaats aan de Veerweg in Gorssel. De veroorzaker heeft na de aanrijding zijn identiteit niet achtergelaten.

De aanrijding vond plaats tussen 18:45 en 20:00 uur. De eigenaar had zijn zwarte Toyota Corolla Verso op de parkeerplaats geparkeerd. Bij terugkomst merkte hij dat zijn auto was beschadigd. Vermoedelijk is er iemand, mogelijk onbewust, tegen de auto aangereden. De identiteit van de veroorzaker is onbekend gebleven. De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.

Twee winkeldieven aangehouden

’s-HEERENBERG – Maandagmiddag heeft de politie een 55-jarige man uit Rheden en een 34-jarige Duitse vrouw aangehouden voor winkeldiefstal. Het duo werd verdacht van diefstal van onder andere een cosmeticaproduct bij een supermarkt aan de Bongerd in ‘s-Heerenberg.

De man en vrouw werden betrapt door het winkelpersoneel. De politie kwam ter plaatse en heeft hen aangehouden. Ze zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobiliste zonder rijbewijs aangehouden

NEEDE – De politie heeft maandagmiddag een 18-jarige automobiliste uit de gemeente Berkelland aangehouden voor rijden zonder een geldig rijbewijs.

De vrouw werd staande gehouden aan de Rozenkamp in Neede. Ze bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De automobiliste werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsster gewond na aanrijding

WINTERSWIJK – Een 17-jarige fietsster uit Winterswijk is maandagmiddag gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. De fietsster liep een pijnlijke schouder op.

Het ongeval gebeurde omstreeks 16:30 uur. Een 70-jarige automobilist uit Winterswijk reed over de Misterstraat en kwam vanuit de richting Europalaan. Ter hoogte van de kruising met de Gasthuisstraat zag hij de van rechts naderende fietsster vermoedelijk over het hoofd waardoor er een botsing ontstond tussen beiden. De fietsster kwam door de botsing ten val en raakte licht gewond aan haar schouder. Het ambulancepersoneel heeft haar ter plaatse behandeld en vervolgens overgebracht naar haar ouders.

Schoorsteenbrand

KILDER – Maandagmiddag is er een brand ontstaan in de schoorsteen van een woning aan de Rinkomsweg in Kilder. De brandweer heeft de brand geblust.

De politie en brandweer ontvingen de melding omstreeks 17:45 uur. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend.