Man ontvlucht politie na blaastest

Geplaatst op 2 februari 2009, om 16:42 uur

Politieauto|Foto Errol EndeveldTWELLO – Een 57-jarige man uit Deventer is zondag aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en het in gevaar brengen van het overige wegverkeer toen hij de politie probeerde te ontvluchten.

De politie zag de man rond 16:00 uur zonder gordel rijden op de Rijkstraatweg in Twello en hield hem hiervoor staande op de Dahliastraat. Bij het aanspreken van de man roken de agenten een alcohollucht, waarop hem een blaastest werd afgenomen. De blaastest wees uit dat de man gedronken had. Toen hem uitgelegd werd dat hij hiervoor werd aangehouden, ging de man er vandoor. Op hoge snelheid reed hij via woonwijk De Worp richting Terwolde. Op de Bandijk reed de man het talud af, reed vervolgens de weg weer op om terug te rijden richting De Worp. De achtervolging eindigde toen de man een tuin inreed aan de Binnenweg in Twello. Hier reed de politie de man klem en nam zijn autosleutels in.
De man is naar het politiebureau gebracht waar hij bij de ademanalyse 0,9 promille blies. De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed, negeren van het stopteken en diverse verkeersovertredingen, waaronder door rood rijden. Zijn rijbewijs is ingenomen omdat hij het overige wegverkeer in gevaar heeft gebracht.

Maandag kwam de man rond 10:00 uur naar het politiebureau om zijn auto op te halen. Toen hem te verstaan werd gegeven dat dit niet kon omdat zijn rijbewijs was ingenomen, verliet de man het bureau. Een agent zag vervolgens dat de man in een andere auto wegreed. Hierop is de man opnieuw aangehouden op de Terwoldseweg in Twello. Ook voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op.

Man rijdt onder invloed en ongeldig rijbewijs

ZUTPHEN – Zondag is een 34-jarige man uit Deventer aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Ook bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

De automobilist werd rond 21:30 uur staande gehouden op de Turfstraat. Hij trok de aandacht omdat hij met mistlampen aan reed. Er werd hem een blaastest afgenomen en deze bevestigde dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,1 blies. Op het politiebureau gaf de man in eerste instantie een valse naam op. Bij nadere controle gaf de man even later zijn echte naam op, waarbij bleek dat het rijbewijs van de man ongeldig is verklaard. De politie maakt proces-verbaal op.

Ruiten vernield bij scholen

WARNSVELD – Bij twee scholen in Warnsveld zijn in de nacht van zaterdag op zondag 1 februari ruiten vernield.

Bij een school aan de Bussenweide zijn vier ruiten ingegooid. Hierbij is ook schade ontstaan aan het interieur. Bij een school aan de Karskamp is een fietsenrek door een ruit gegooid. De politie onderzoekt beide vernielingen en roept mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben om te bellen met de politie via 0900-8844.