Snelle automobilist moet rijbewijs inleveren - GelreNieuws        

Snelle automobilist moet rijbewijs inleveren

Geplaatst op 2 februari 2009, om 15:43 uur

Archieffoto Nicolaas Kerkmeijer/Fotobureau KerkmeijerULFT – Zondagavond rond 20 uur heeft de politie een 45-jarige man uit Gendringen aangehouden bij een snelheidscontrole op de Oude IJsselweg in Ulft.

De toegestane snelheid op de Oude IJsselweg is 80 km/u terwijl de bestuurder met 144 km/u langs de snelheidscontrole reed. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Bestuurder bromfiets te zat om te blazen

BEEK (gem. Montferland) – De politie heeft zondagavond omstreeks 19.15 uur een 78-jarige man uit ‘s-Heerenberg aangehouden voor het besturen van een bromfiets onder invloed van alcohol.

Agenten zagen de bestuurder rijden op de Sint Jansgildestraat in Beek en hielden hem staande. Een blaastest op straat gaf aan dat de bestuurder onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij de blaastest niet kon volbrengen. Daarom is er een bloedproef afgenomen, waarvan de uitslag over enkele dagen bekend is.

Jongen aangehouden voor afsteken nitraatbom

DOETINCHEM – De politie heeft zondagmiddag om 13.35 uur een 15-jarige jongeman uit Doetinchem aangehouden voor het afsteken van een nitraatbom. De jongen werd betrapt op de Veemarkt in Doetinchem.

De jongen kon na het afleggen van een verklaring op het bureau weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Boete voor afvalverbrander

AALTEN – De politie heeft op zaterdag rond 14.45 uur een 44-jarige ondernemer uit de gemeente Aalten bekeurd omdat hij zonder vergunning afval verbrandde.

De man werd aan de Lage Heurnseweg in de gemeente Aalten betrapt bij het verbranden van snoeiafval. Omdat de man hier geen vergunning voor had, kreeg hij een proces-verbaal. De man werd de afgelopen tijd al twee keer eerder voor eenzelfde feit bekeurd.

Bestuurder negeert aanwijzing verkeersregelaar

DOETINCHEM – De politie heeft op zondag omstreeks 17.50 uur twee bekeuringen opgemaakt  voor het negeren van aanwijzingen van verkeersregelaar.

De 48-jarige man uit Aalten werd op heterdaad betrapt toen hij aan de Lijsterbeslaan in Doetinchem de aanwijzingen van een verkeersregelaar negeerde. Hiervoor kreeg hij een boete van 150 euro. Naar de identiteit van de andere bestuurder wordt nog een onderzoek ingesteld, waarna ook deze bestuurder een boete zal worden opgelegd.