Vijfde autobrand in de Maten - GelreNieuws.nl

Vijfde autobrand in de Maten

Geplaatst op 2 februari 2009, om 14:25 uur

Autobrand Apeldoorn|Foto Pim Velthuizen/PVFotografie.nl
APELDOORN – In de nacht van zaterdag op zondag heeft er een auto in brand gestaan bij de Eglantier. De politie vermoedt dat sprake is van brandstichting en stelt een onderzoek in. Het is de vijfde autobrand in de Maten sinds december vorig jaar.

De auto stond op de parkeerplaats van de Eglantier aan de kant van de Gildenlaan. De brand werd rond 02:30 uur bij de politie gemeld. De brandweer had de brand snel onder controle. Uit onderzoek blijkt dat zeer waarschijnlijk sprake is geweest van brandstichting. De politie roept getuigen of mensen die andere informatie hebben over deze of voorgaande autobranden op, om contact op te nemen met de politie. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800 – 7000 ( Meld Misdaad Anoniem).

De politie stelt na elke autobrand een technisch onderzoek en een buurtonderzoek in. Ook wordt onderzocht of sprake is van dezelfde dader of daders. Dat is nu nog niet met zekerheid te zeggen. In de tussentijd is de politie extra alert en wordt extra gesurveilleerd, ondermeer door politiebikers. De politie roept ook het publiek op om extra alert te zijn en verdachte situaties direct (en niet pas de volgende dag) te melden bij de politie. Is sprake van een (beginnende) brand, bel 112. In geval van een verdachte situatie kan 24 uur per dag gebeld worden met 0900-8844.

Foto Pim Velthuizen/PVFotografie.nl

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com