+ Bestuurder bestelbus gewond na aanrijding met tractor - GelreNieuws.nl

+ Bestuurder bestelbus gewond na aanrijding met tractor

Geplaatst op 4 februari 2009, om 15:26 uur

LAREN (Gld) – Een 23-jarige man uit Enschede raakte dinsdagmiddag 3 februari omstreeks 12.35 uur licht gewond na een aanrijding met een tractor met aanhanger. Het ongeval gebeurde op de Lochemseweg net voor Laren.

De 21-jarige tractorbestuurder uit Colmschate reed met ongeveer 20 km/h op de Lochemseweg, komende uit de richting Harfsen. Toen hij linksaf de Bieldersteeg in wilde slaan zag hij vermoedelijk de 23-jarige bestuurder van een bestelbus over het hoofd, die hem juist op dat moment inhaalde. De bestelbus raakte hierdoor beschadigd en de bestuurder liep knieklachten op. De tractor had lak- en krasschade.

Winkeldief betrapt

EERBEEK – Op dinsdagmiddag 3 februari is een 37-jarige vrouw uit Eerbeek aangehouden voor winkeldiefstal. Ze wordt verdacht van diefstal van onder andere verzorgingsproducten en levensmiddelen bij een supermarkt aan de Nobelstraat in Eerbeek.

De vrouw werd rond 12.15 uur betrapt door het winkelpersoneel. De politie kwam ter plaatse en heeft haar aangehouden. Ze is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Daar bekende ze eerder bij dezelfde supermarkt te hebben gestolen. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist onder invloed

ZELHEM – De politie heeft dinsdagavond een 55-jarige automobilist uit Doesburg aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man werd omstreeks 23.55 uur staande gehouden aan de Hummeloseweg in Zelhem omdat hij nogal stevig doorreed. De blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 0.6 promille blies. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod.

Politie controleert verkeer

OOST GELRE/GENDRINGEN – Dinsdagmiddag en dinsdagavond 3 februari heeft de politie in de gemeente Oost Gelre tijdens een uitgebreide verkeerscontrole 35 bekeuringen uitgeschreven. Op dezelfde dag werd tevens een verkeerscontrole in Gendringen gehouden, waar elf bekeuringen uitgeschreven zijn.

Tijdens speciale verkeerscontroles in de gemeente Oost Gelre constateerden de agenten verschillende overtredingen. Zo hebben zij tien keer een bekeuring uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel, negen keer een bekeuring voor het overtreden van de maximum snelheid en vijf keer voor het niet voeren van verlichting. Bij de snelheidsovertredingen was de hoogst gemeten snelheid 67 waar men 30 mocht rijden. Ook zijn er 121 waarschuwingen voor verkeerd parkeren uitgedeeld. Binnenkort worden deze locaties weer gecontroleerd en volgen er bekeuringen.

In Gendringen werden onder andere drie bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel, vier voor het niet voeren van verlichting en twee voor snelheidsovertredingen. Hier werden in totaal elf bekeuringen uitgeschreven.

Twee woninginbraken

DOETINCHEM/WICHMOND – Dinsdagmiddag en in de nacht van maandag op dinsdag 3 februari zijn twee woninginbraken gepleegd in Wichmond en in Doetinchem. Er werden onder andere televisies en een digitale camera ontvreemd.

In Doetinchem vond de inbraak plaats op dinsdag tussen 11.00 en 14.30 uur aan de J.G. Heuthorststraat. Men is binnengekomen door de deur te forceren en heeft een televisie meegenomen.

In Wichmond vond de inbraak plaats in de nacht van maandag op dinsdag 3 februari. De dader(s) zijn binnengekomen door het slot te forceren en hebben onder andere een televisie en een digitale camera weggenomen. De politie heeft de inbraken in onderzoek.

Winkelpersoneel betrapt dief

DOETINCHEM – De politie heeft op dinsdagavond 3 februari een 61-jarige man uit Doetinchem verhoord over een winkeldiefstal. De man werd om 18.40 uur op heterdaad betrapt toen hij probeerde goederen mee te nemen bij een winkelpand aan de Varsseveldseweg in Doetinchem zonder te betalen.

De man probeerde een aantal spullen waaronder een tube montagekit en een vlaggen-stokhouder mee te nemen toen het winkelpersoneel hem betrapte. De politie heeft de man vervolgens aangehouden en proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak tankstation

DIDAM – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak bij een tankstation aan de Tatelaarweg in Didam. De dieven werden gevolgd door de eigenaar en zagen kans om te ontkomen.

De politie kreeg op woensdagochtend 4 februari omstreeks 1.40 uur een melding binnen van een inbraak waarbij de daders er met een auto vandoor waren gegaan. Bleek dat de eigenaar de dieven met hoge snelheid achtervolgde over de A 12 richting Arnhem. Ter hoogte van Arnhem Noord vloog de auto van de dieven uit de bocht. De gealarmeerde politie heeft onder meer met honden nog en onderzoek ingesteld maar trof de verdachten niet meer aan. Het onderzoek naar de inbraak wordt voortgezet.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com