+ Dader mislukte tasjesroof gepakt - GelreNieuws.nl

+ Dader mislukte tasjesroof gepakt

Geplaatst op 26 februari 2009, om 16:07 uur

politieZUTPHEN – Een 18-jarige man uit Zutphen is door de politie aangehouden voor de poging tot tasjesroof op zondagavond 22 februari. Hij probeerde toen op de Jan Vermeerstraat in Zutphen een 18-jarige plaatsgenote van haar tas te beroven.

De diefstal bleef bij een poging, omdat het slachtoffer de tas vast hield en beiden ten val kwamen. De man werd op maandagmiddag 23 februari door de politie aangehouden. De Zutphenaar heeft inmiddels een verklaring afgelegd en is donderdagochtend 26 februari voorgeleid aan de officier van justitie.

Kratten weg bij supermarkt

GORSSEL – Bij een supermarkt aan de Nijverheidsstraat in Gorssel zijn woensdagmiddag 25 februari een aantal containers met lege kratten met statiegeldwaarde ontvreemd. De totale buit heeft een waarde van meer dan € 1000,-.

Tussen 13.00 uur en 14.00 uur hebben onbekenden een deel van de voorraad lege kratten achter de supermarkt weggenomen. De politie heeft de diefstal in onderzoek.

Jongen sticht brand in brievenbus bibliotheek

WEHL – Een 15-jarige jongen uit Wehl is woensdag 25 februari door de politie aangehouden op verdenking van een poging tot brandstichting bij de bibliotheek aan het Kerkplein in Wehl.

De jongen duwde op 13 februari jl. een brandend voorwerp in de brievenbus van het gebouw. Omdat het vuur vanzelf doofde, bleef de schade beperkt tot lichte brandschade aan de binnenkant van de houten brievenbus. De jongen wordt aangemeld bij het jeugdpreventie-team, waar een passende maatregel wordt opgelegd.

Dieven met lege kluis aan de haal

DOETINCHEM – Onbekenden hebben in de nacht van 24 februari op woensdag 25 februari ingebroken in het kantoor van een bedrijfspand aan de Industrieweg in Doetinchem. De daders namen een lege kluis mee.

De inbraak heeft plaatsgevonden tussen 0.30 uur en 5.00 uur. De inbrekers kwamen binnen door een raam te forceren. De buit bestond uit een kluis zonder inhoud.

27 autokraken in Nunspeet

NUNSPEET – De politie in Nunspeet heeft de afgelopen tien dagen 27 aangiften van inbraken in geparkeerde auto’s binnen gekregen. Naast de schade aan de auto’s door het openbreken van de portieren, bestaat de buit in veel gevallen uit navigatieapparatuur, autoradio’s laptop, portemonnee etc.

De inbraken vonden doorgaans plaats in de avond- of nachtelijke uren. De politie is een onderzoek gestart maar heeft nog geen aanknopingspunten. De inbraken vinden op verschillende locaties, maar vooral ook in de woonwijken plaats. Soms worden in één nacht in dezelfde straat meerdere auto’s opengebroken.
De politie adviseert geen waardevolle goederen in de auto’s achter te laten. Verder vraagt de politie om bij verdachte situaties direct te bellen met bijzonderheden van de daders zoals signalementen, kleur kleding, kenteken auto, brommer, ander vervoermiddel etc.
Bel direct en niet de volgende dag via 0900-8844 en bij heterdaad altijd via 112.

Gewonde bij ongeval in Harderwijk

HARDERWIJK – Bij een verkeersongeval op de N302 (S7) tussen de A28 en de Newtonweg in Harderwijk, is donderdagochtend 26 februari een 25-jarige autobestuurder uit Epe gewond geraakt. Hij liep armletsel op en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De S7 werd voor het overige verkeer afgesloten en bleef voor nader onderzoek door de verkeersdienst van de politie, gestremd tot omstreeks 12.00 uur.

Het ongeval vond omstreeks 09.30 uur plaats. De Epenaar reed in zijn personenauto in de richting Lelystad en kwam tijdens het rijden met de rechter wielen in de berm. Toen hij dit corrigeerde kwam hij op de voor hem linkerweghelft in botsing met een tegemoetkomende tankwagen bestuurd door een 74-jarige man uit Putten en daarna vrijwel frontaal met een personenauto die achter de vrachtwagen in dezelfde richting reed en bestuurd werd door een 56-jarige man uit Almere. Andere betrokkenen bleven ongedeerd.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com