+ School beklad met hakenkruisen in Almen

Geplaatst op 25 februari 2009, om 15:38 uur

ALMEN – Dinsdagochtend werd ontdekt dat er teksten op de muren van een school in Almen getekend stonden. Ook waren er hakenkruisen aangebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op contact op te nemen met 0900 – 8844.De school heeft aangifte gedaan van het aanbrengen van teksten en hakenkruizen op de school. Verder in de straat en op het Dorpsplein werden dezelfde vernielingen aangetroffen. De politie onderzoekt wie verantwoordelijk is voor de bekladding en roept mensen die iets gezien of gehoord hebben op om zich te melden via 0900-8844.

Fotocamera en geld weg na inbraak

ZUTPHEN – In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een woning aan De Moesmate in Zutphen. Er zijn onder andere een fotocamera en een onbekend geldbedrag weggenomen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De inbraak vond plaats tussen 00.30 en 05.45 uur. Men heeft de deur geforceerd en de kamer doorzocht. De bewoners missen onder andere een fotocamera, gereedschap en een onbekend geldbedrag. Ook hebben de dader(s) de autosleutels gevonden en uit de auto is een navigatiesysteem en de radio weggenomen. De politie doet onderzoek naar de inbraak.

Kleding niet betaald

APELDOORN – In een winkel aan de Hoofdstraat heeft de politie dinsdagmiddag 24 februari een 17-jarig meisje aangehouden voor winkeldiefstal. Ze probeerde kleding te stelen maar werd hierop betrapt.

De Eerbeekse probeerde rond 16.15 uur verschillende kledingstukken mee te nemen zonder daarvoor te betalen. Het personeel van de winkel betrapte haar hierop en heeft het meisje overgedragen aan de politie. Ze is meegenomen naar het politiebureau en kon na verhoor naar huis met een proces-verbaal.

Jongen zonder aanleiding geslagen

ERMELO – Een 18-jarige jongen uit Putten is dinsdagavond 24 februari kort voor 21.00 uur mishandeld bij een benzinestation aan de Harderwijkerweg in Ermelo. De jongen raakte gewond in zijn gezicht en zal zich onder doktersbehandeling moeten stellen. De politie is op zoek naar de dader.

Het incident deed zich voor op het terrein van het benzinestation. Zonder enige aanleiding stapte een onbekende jonge man op het slachtoffer af en sloeg of trapte hem in zijn gezicht.
De vermoedelijke dader is daarna weggelopen. De politie heeft nog naar hem gezocht, maar werd niet meer aangetroffen.

Inzittende auto gewond na aanrijding

VAASSEN – Een 60-jarige vrouw uit Gendt raakte dinsdagochtend 24 februari gewond. De auto waarin zij als passagier zat, kwam in aanrijding met een andere auto op de kruising Geerstraat (N792) met de  Bossenbroekweg in Vaassen.

Een 56-jarige man uit Vaassen reed over de Bossenbroekweg. Op de kruising met de Geerstraat verleende hij geen voorrang aan de 58-jairge man uit Gendt. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de 60-jarige inzittende gewond raakte. De vrouw klaagde over pijn op haar borst en werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto’s raakten total loss en werden weggesleept.

Jongen aangehouden na uitdelen kopstoot

NUNSPEET – De politie heeft dinsdag 24 februari een 15-jarige jongen uit Nunspeet aangehouden. De jongen had op vrijdagavond 13 februari op de Dorpsstraat in Nunspeet, zonder aanleiding, een kopstoot uitgedeeld aan een 18-jarige plaatsgenoot.

Op vrijdagavond fietste de 15-jarige jongen over de Dorpsstraat. Hij kwam hierbij recht op de 18-jarige plaatsgenoot af fietsen. De jongen fietste tegen zijn fiets aan en stapte af . Hij gaf de 18-jarige een kopstoot en ging er vervolgens vandoor. De 18-jarige hield twee gebroken tanden en een hoofdwond aan de kopstoot over. Hij deed aangifte bij de politie waarna deze week een 15-jarige verdachte kon worden opgespoord aangehouden. De jongen is

Politie zoekt inbrekers met hond en helikopter

OLDEBROEK – De politie heeft afgelopen nacht, dinsdag op woensdag 25 februari, langdurig gezocht naar drie jonge mannen, die verdacht worden van een inbraak in een winkel aan de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek, waarbij een geldbedrag werd buit gemaakt. Het drietal vluchtte uiteindelijk – op de doorgaande weg tussen Oldebroek en Wezep – te voet uit hun personenauto. De politie zette een politiehond en een helikopter in, maar de drie wisten via het buitengebied te ontkomen.

Dankzij een melding rond 02.35 uur, van een omwonende, die een verdachte situatie met de drie jongelui bij de winkel zag, kwam de politie het drietal – die in een personenauto waren weggereden – op het spoor.

De politie kwam de vluchtauto rijdend in de richting Elburg in het dorp Oldebroek tegen, waarna een achtervolging werd ingezet. Bij een rotonde wijzigde de vluchtauto de richting en reed terug in de richting Wezep. Halverwege de Zuiderzeestraatweg tussen Oldebroek en Wezep stopte de vluchtauto en renden de inzittende in verschillende richtingen weg. De politieagenten volgden te voet, maar raakten de verdachten in de duisternis kwijt. Ook een zoekactie daarna met een politiehond en helikopter had geen succes.

De vluchtauto is afkomstig uit het westen van het land. De politie is bezig met het onderzoek.

Fietsster gewond bij aanrijding

VORDEN – Op dinsdagmiddag 24 februari omstreeks 14.50 uur raakte een 78-jarige fietsster uit Vorden gewond na een aanrijding met een personenauto. De aanrijding vond plaats op de kruising Ruurloseweg/Mosselweg in Vorden.

De 51-jarige automobilist uit Ruurlo reed over de Ruurloseweg, komende uit de richting Ruurlo. Plotseling stak de fietsster, komende van de Mosselweg, het kruispunt over en zag daarbij de van links komende automobilist over het hoofd, die op een voorrangsweg reed. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietsster een hoofdwond opliep en een kneuzing aan haar knie. Met een ambulance is zij naar het ziekenhuis in Zutphen gebracht.