+ Drie mislukte autokraken - GelreNieuws.nl

+ Drie mislukte autokraken

Geplaatst op 24 februari 2009, om 16:37 uur

breekijzerZUTPHEN – Afgelopen dagen zijn er in Zutphen drie auto’s beschadigd door autokraken. De krakers hebben echter niets buit gemaakt.

Aan de Paulus Potterstraat probeerden krakers op zondagavond 22 februari rond 23.30 uur de radio uit een geparkeerde auto te halen, daarbij ontstond schade aan het interieur. Diezelfde dag raakte in de ochtend het portier van een auto aan de Fanny Blankers-Koenweg beschadigd door een kraakpoging. Aan de naastgelegen Coehoornsingel werd vrijdagavond 20 februari een autoruit ingeslagen, maar ook daar konden de krakers niets buit maken. Deze benadeelden hebben inmiddels aangifte gedaan.

De politie vraagt om altijd aangifte te doen van auto-inbraken of pogingen daartoe. Verder adviseert ze autobezitters om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten. Aangifte doen kan via www.politie.nl of op het bureau na een telefonische afspraak via 0900 – 8844.

Gepakt met harddrugs

ZUTPHEN – De politie heeft op maandag 23 februari rond 16.30 uur twee mannen uit Deventer aangehouden in verband met het bezit van harddrugs. Een van hen droeg zowel cocaïne als heroïne bij zich.

Bij de IJsselkade in Zutphen werden de 25- en 22-jarige mannen gecontroleerd. Daar bleek de oudste in het bezit van de harddrugs te zijn. De twee werden al eerder in hun auto gesignaleerd in de binnenstad, waar ze zich verdacht gedroegen. De Deventenaren zijn overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en een proces-verbaal voor de drugsbezitter zijn de mannen heengezonden.

Poging tot beroving mislukt

LOCHEM – Bij een boerderij aan de Zutphenseweg in Lochem heeft zaterdagmiddag 21 februari een poging tot beroving plaatsgevonden. Twee jongemannen probeerden de 64-jarige bewoonster te overmeesteren. Toen dat niet lukte zijn ze er vandoor gegaan.

Omstreeks 17.00 uur belden de jongens bij de boerderij aan en grepen de vrouw vast zodra ze open deed. Toen zij daarop begon te schreeuwen, gaven de jongemannen het op en gingen er vandoor langs de Zutphenseweg in de richting van Zutphen. Ze hebben niets mee kunnen nemen. Het slachtoffer was zodanig beduusd en heft het feit maandag 23 februari bij de politie gemeld. De politie is op zoek naar mensen die rond 17.00 uur iets hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met deze poging tot beroving. Hen wordt verzocht contact op te nemen via 0900 – 8844.

Verdachte overval videotheek aangehouden

WINTERSWIJK – De politie heeft afgelopen week een 17-jarige jongen uit Winterswijk aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een overval op een videotheek die op 17 oktober 2008 in zijn woonplaats werd gepleegd.

Een rechercheteam is al geruime tijd bezig met het onderzoek naar diverse overvallen in de Achterhoek.  De politie heeft op woensdag 14 februari 2009 een 17-jarige jongen uit Winterswijk aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een overval op een videotheek aan de Gasthuisstraat in zijn woonplaats.
De overval werd op vrijdag 17 oktober 2008 omstreeks 21.45 uur gepleegd door twee jonge jongens. Eén van hen had een vuurwapen bij zich en bedreigde de videotheekhouder. Naast geld maakten zij ook sigaretten buit, waarna zij te voet vluchtten. De politie werd gewaarschuwd en direct werd een uitgebreid onderzoek ingesteld.
Het onderzoek wordt voortgezet.

Man botst onder invloed van alcohol

APELDOORN – Een 47-jarige man uit Apeldoorn, die betrokken was bij een aanrijding, is dinsdagmorgen 24 februari rond 01:15 uur aangehouden voor rijden onder invloed.

Surveillerende agenten troffen op de kruising Molenstraat-centrum / Molendwarsstraat een aanrijding aan. De 47-jarige man verleende op deze kruising geen voorrang aan een 64-jarige autobestuurster uit Olst. Hierdoor ontstond de aanrijding met blikschade aan beide auto’s. Conform de richtlijnen “botsen is blazen”, namen de agenten blaastesten af. De man bleek onder invloed. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier blies hij een promillage van 1,0. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietser gewond bij aanrijding

APELDOORN – Op de kruising Ambachtsveld en Laan van Kuipershof in Apeldoorn heeft maandagmorgen 23 februari rond 08:45 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een automobilist en een fietser. De fietser is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De 33-jarige automobilist uit Spijk (GLD) reed op de Ambachtsveld en verleende op de kruising geen voorrang aan de 17-jarige fietser uit Apeldoorn. De fietser belandde op de motorkap en is met onder andere letsel aan zijn been naar het ziekenhuis vervoerd.

Gewond been na aanrijding met auto

BORCULO – Op maandagmorgen 23 februari is een 41-jarige fietsster uit Borculo gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. Ze is met letsel aan haar been overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 10:50 uur. De fietsster reed over de fietsstrook aan de Lichtenhorst in Borculo en kwam vanuit de richting Needseweg. Toen de vrouw linksaf de rijbaan overstak, zag ze vermoedelijk een naderende personenauto over het hoofd. De 34-jarige automobilist uit Neede kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietsster kwam door de botsing ten val en raakte gewond aan haar been. Ze is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Buspassagier gewond

DIDAM – Op maandagavond 23 februari is een 52-jarige man uit Arnhem gewond geraakt na een aanrijding met een bestelauto. Hij is met een hoofdwond en een gebroken rib overge-bracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 17:30 uur. De buspassagier stapte aan de Dijksestraat uit de bus, die links van de weg stond en kwam daarbij op de rijbaan terecht. De 50-jarige man uit Lobith reed met zijn bestelauto over de Dijksestraat richting Beek en kwam ter hoogte van de bus in botsing met de passagier. De passagier raakte gewond en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Alcoholcontrole

DOETINCHEM – De politie heeft maandagavond 23 februari met elf agenten op diverse locaties in Doetinchem een alcoholcontrole gehouden. Van de 573 gecontroleerde bestuurders bleken twee teveel gedronken te hebben.

Een 24-jarige automobilist uit de gemeente Oude IJsselstreek werd omstreeks 21:25 uur op de Havenstraat gecontroleerd. De automobilist trok de aandacht doordat hij een eerder gegeven stopteken negeerde. De blaastest op straat gaf aan dat hij onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.6. Daarnaast was de man in het bezit van een wikkel met witte poeder, vermoedelijk harddrugs. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie onderzoek

t het poeder en tegen betrokkene wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kort daarvoor was een 28-jarige man uit Doetinchem aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Dit was aan de C. Missetstraat. De blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.8. De man kreeg een rijverbod en een bekeuring.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com