Automobilist kwam van rechts

Geplaatst op 23 februari 2009, om 14:42 uur

Ruurloseweg dicht na aanrijding | Foto: Nicolaas KerkmeijerWENUM WIESEL – “De automobilist kwam van rechts. De meisjes op de scooter hebben de auto waarschijnlijk te laat opgemerkt”, dat zijn de eerste conclusies van het politieonderzoek naar het ongeval op de kruising Windhoek met de Berenbergh in Wenum Wiesel.

De meisjes, 16-jarige Apeldoornse Stephanie Berends, leerlinge van het Edison College, en haar 17-jarige vriendin , Iris Verstoep uit Vaassen, kwamen zondag aan het eind van de middag om.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Beide zaten samen op een scooter. Ze naderden het kruispunt vanaf de Windhoek en zagen daarbij vermoedelijk een 63-jarige automobilist uit Vaassen, die het kruispunt naderde vanaf de Berenbergh, te laat. Ze hebben nog geprobeerd te remmen, maar zijn hierbij met de scooter onderuit gegaan en vervolgens tegen de auto aan gegleden. Beide meisjes zijn ter plekke aan hun verwondingen overleden.

Van de automobilist is op het politiebureau een uitgebreide verklaring afgenomen. Uit de eerste berekeningen van de politie blijkt dat de automobilist niet harder heeft gereden dan de ter plaatse toegestane maximum snelheid (60 km. p/u). Ook de scooter zou niet te hard hebben gereden.

Op het Edison College, waar Stephanie op school zat, is maandagochtend met verslagenheid en groot verdriet gereageerd, zegt rector Fred Ruijling. Voor haar klasgenoten, vrienden en vriendinnen is op school speciale opvang geregeld. Haar klasgenoten hebben een herdenkingsruimte ingericht die voor alle leerlingen toegankelijk is.

Voor alle betrokkenen is slachtofferhulp ingeschakeld.

Zie ook: – Meisjes komen om bij botsing tussen scooter en auto