+ Automobilisten onder invloed

Geplaatst op 22 februari 2009, om 16:22 uur

alcoholcontroleGORSSEL/BRUMMEN/EERBEEK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 22 februari drie automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 02:00 uur werd op de Molenweg in Gorssel een 49-jarige man uit Epse gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau. De man blies een promillage van 1,3. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Op de Kleine Vosstraat in Brummen werd omstreeks 02:00 uur een 46-jarige vrouw uit Brummen gecontroleerd. De blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit waarop zij werd meegenomen naar het politiebureau. In verband met gezondheidsproblemen kon de vrouw niet blazen voor een ademanalyse. Door een GGD-arts werd bloed van haar afgenomen. De uitslag is over enkele dagen bekend. De vrouw kreeg een rijverbod opgelegd.

Een 20-jarige man uit Eerbeek werd omstreeks 05:00 uur op de Ringlaan in Eerbeek gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daar blies hij een promillage van 0,3. De man is een beginnend bestuurder waardoor proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

DE HEURNE – De politie heeft het rijbewijs van een 26-jarige man uit Dinxperlo ingevorderd. De man werd op de Hoge Heurnseweg in De Heurne gecontroleerd en bleek onder invloed van alcohol.

Omstreeks 00:45 uur werd de man gecontroleerd. De blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies een promillage van 1,4. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Containers in brand

DOETINCHEM – In de nacht van zaterdag op zondag 22 februari gingen twee containers aan de Blokhuislaan in Doetinchem in vlammen op.

Een omwonende hoorde omstreeks 01:25 uur een harde knal en zag de twee containers in brand staan. Eén van de containers stond tegen een woning aan. Samen met andere omwonenden werd de brand voor het grootste gedeelte geblust. De brandweer heeft nog nageblust. Het vuur is vermoedelijk aangestoken. De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.