Video: Met alcohol op tegen boom

Geplaatst op 22 februari 2009, om 12:47 uur

Ongeval Nunspeet|Foto Johan Siebeling / brandweernunspeet.nl NUNSPEET – Drie jongeren van 17 en 21 jaar oud uit Nunspeet zijn in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt. De auto waarin zij zaten botste op de hoek F.A. Molijnlaan/Stationslaan in Nunspeet tegen een boom. De 21-jarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol, zijn rijbewijs is ingevorderd.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 04:40 uur de auto tegen een boom staan op de kruising Elspeterweg/ F.A. Molijnlaan/ Stationslaan. De bestuurder bleek vanuit de richting Nijverheidsweg in de richting van de Elspeterweg te zijn gereden. Hij wilde linksaf de F.A. Molijnlaan inslaan, maar raakte de macht over het stuur kwijt. Op de kruising kwam hij tegen een boom tot stilstand. Hierdoor raakte de bestuurder en zijn twee inzittenden gewond.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het 17-jarig meisje moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. Zij werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 21-jarige bestuurder en de 17-jarige jongen raakten ook gewond. Zij werden voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Bij een botsing is het blazen. De blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit. Hierop werd het rijbewijs van de 21-jarige bestuurder ingenomen. In het ziekenhuis werd bloed van de man afgenomen om het exacte promillage vast te stellen. De uitslag hiervan is over enkele dagen bekend.

Ongeval Nunspeet|Foto Johan Siebeling / brandweernunspeet.nl

Ongeval Nunspeet|Foto Johan Siebeling / brandweernunspeet.nl

Foto’s en video: Johan Siebeling / brandweernunspeet.nl