+ Politie en ambulance druk met carnaval - GelreNieuws.nl

+ Politie en ambulance druk met carnaval

Geplaatst op 23 februari 2009, om 17:26 uur

AmbulanceWILP/ZUTPHEN – In de nacht van 22 op maandag 23 februari hebben zich verschillende opstootjes voorgedaan in en om horeca-gelegenheden. De politie heeft geen aanhoudingen verricht. Er is één man overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij met zijn fiets ten val was gekomen.

Bij een horecagelegenheid aan de Zwarte Kolkstraat in Wilp raakte rond 1.00 uur een 23-jarge man uit Deventer slaags met een onbekend gebleven man. Later die avond, rond 1.30 uur moest daar een 17-jarig meisje uit Twello onderzocht worden door ambulancepersoneel nadat zij onwel was geworden. Ze kon na onderzoek naar huis. In Wilp moest de ambulance eveneens ter plaatse komen voor een 40-jarige man uit Twello, die rond 19.30 uur op de Tienmorgen met zijn fiets ten val was gekomen. Hij is met een hoofdwond naar het ziekenhuis overgebracht.

In Zutphen liep een carnavalsfeest bij een sportvereniging aan de Fanny Blankers-Koenweg rond middernacht uit op een vechtpartij. Bij de komst van de politie waren de gemoederen al bedaard en waren de vechtersbazen vertrokken. Ook werd er in een horecagelegenheid aan de IJsselkade rond 1.00 uur melding gemaakt van een opstootje, waarbij een 45-jarige Zutphenaar zou zijn geslagen.

Dieven aan de haal met auto-onderdelen

TEUGE – Onbekenden hebben op zondagochtend 22 februari bij een autobedrijf aan de Woudweg verschillende onderdelen van auto’s gestolen. Daarbij werden onder andere bumpers, turbocompressors en radiators buitgemaakt.

Omstreeks 7.00 uur werd de diefstal door een buurtbewoner bemerkt. Daarop gingen de dieven er vandoor in een witte bestelbus. Bij nadere inspectie bleken meerdere auto’s beschadigd en zijn er verschillende onderdelen uit de auto’s gesloopt. De politie onderzoekt de zaak.

Slachtoffer weert tasjesdief

ZUTPHEN – Een onbekende jongeman heeft zondagavond 22 februari rond 21.45 uur geprobeerd een 18-jarige vrouw uit Zutphen van haar tas te beroven. Daarbij kwamen zowel de dader als het slachtoffer ten val, waarop de jongeman er vandoor ging.

De vrouw liep op de stoep van de Jan Vermeerstraat in Zutphen toen de man haar op zijn fiets van achteren naderde. Toen hij haar tas vastpakte, trok de vrouw haar tas terug zodat beiden ten val kwamen. De man schold haar uit en ging er vervolgens zonder buit vandoor in de richting van de Paulus Potterstraat.

Bon voor verbranden oude bank

WARNSVELD – Een bewoner van Warnsveld is op zondagmiddag 22 februari bekeurd voor het illegaal verbranden van restafval.

De 45-jarige Warnsvelder was rond 13.15 uur onder andere een oude bank aan het verbranden in de tuin van zijn woning aan de Herdershof. Daarvoor kreeg hij een proces verbaal.

Fietser botst, automobilist onder invloed

DOETINCHEM – Bij een verkeersongeval op de kruising Varsseveldseweg – Donker Curtiuslaan in Doetinchem is zondagmiddag 22 februari een 83-jarige fietser uit die plaats gewond geraakt. Hij liep een hoofdwond op toen hij in botsing kwam met een personenauto en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval vond omstreeks 16.15 uur plaats. Een personenauto bestuurd door een 36-jarige man uit Doetichem reed op de Varsseveldseweg. Aan deze autobestuurder werd op de kruising geen voorrang verleend door de fietser, die vanaf de Donker Curtiuslaan de kruising opreed. Bij de blaastest – botsen is blazen – bleek de autobestuurder onder invloed van alcohol. Hij blies 1,2 prom. De politie maakt een proces-verbaal op.

Man reageert agressief op parkeerbon

DOETINCHEM – De politie heeft zondagmiddag een 55-jarige Doetinchemer aangehouden nadat hij op de Veemarkt een 48-jarige ambtenaar van parkeerbeheer (Handhaving Openbare Ruimten) van de gemeente Doetinchem had mishandeld en beledigd. De ambtenaar schreef voor zijn fout geparkeerde personenauto een parkeerbon uit.

De Doetinchemer had rond 15.00 uur zijn auto buiten de parkeervakken geparkeerd. Terwijl de bon werd uitgeschreven, kwam hij een horecazaak uitlopen en sloeg de ambtenaar op de hand en griste de bon weg. Ondertussen voegde hij de ambtenaar nog een belediging toe. De gewaarschuwde politie heeft de Doetinchem aangehouden. Tegen hem volgt een proces-verbaal.

Jongen (14) geslagen en bedreigd, politie zoekt getuigen

APELDOORN – De politie is op zoek naar getuigen van de zware mishandeling van een 14-jarige jongen uit Apeldoorn op zondagavond 22 februari. De jongen werd vanaf de kermis in de Americahal gevolgd tot aan de Laan van Erica.

De 14-jarige jongen had in de Americahal een woordenwisseling gehad met een andere jongen. Buiten is deze jongen achter de 14-jarige aangegaan en heeft hem op de Laan van Erica meerdere malen in zijn gezicht geslagen en ook bedreigd met een mes. De verdachte  is op de vlucht geslagen doordat getuigen het voor de jongen opnamen. De politie heeft de zaak in onderzoek en wil graag in contact komen met de mensen die getuige zijn geweest van dit incident. Zij kunnen bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800 – 7000 ( Meld Misdaad Anoniem).

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com