+ Jongens bekladden wachthokje

Geplaatst op 28 februari 2009, om 16:36 uur

politie_petBRUMMEN – De politie heeft vrijdagavond 27 februari een vijftal jongeren aangehouden voor het bekladden van een onder andere een wachthokje en een kaartjesautomaat door middel van graffiti.

De politie kreeg de melding van een getuige. De jongeren zouden door middel van graffiti diverse voorwerpen op het NS station in Brummen bekladden. Ter plaatse troffen de agenten vijf jongens van respectievelijk 14-,15- en 16 jaar oud aan. Twee van hen zijn afkomstig uit de gemeente Zutphen, twee uit Deventer en één uit de gemeente Olst-Wijhe. De jongens waren in het bezit van graffiti en onder andere een wachthokje en een kaartjesautomaat bleken inmiddels te zijn beklad. Het vijftal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze zijn na verhoor naar huis gestuurd. De politie maakt proces-verbaal op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Zutphenaar slaat plaatsgenoot in discotheek

ZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 februari een 21-jarige Zutphenaar aangehouden voor mishandeling.

Omstreeks 02:15 uur ontstond er door een vooralsnog onbekende oorzaak een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de IJsselkade in Zutphen. De 21-jarige man had een andere aanwezige in zijn gezicht geslagen of geschopt. De politie kwam ter plaatse en heeft de man aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de mishandeling in onderzoek.

Automobilist rijdt door na aanrijding met fietsster

ZUTPHEN – Een 16-jarige fietsster uit Zutphen is vrijdagavond licht gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto bij de rotonde Harenbergweg. Ze liep een pijnlijke heup en enkel op als gevolg van de aanrijding.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 20:15 uur. De fietsster kwam door onbekende oorzaak in botsing met een donkerblauwe personenauto vermoedelijk van het merk peugeot. Ze kwam na de aanrijding ten val. De automobilist is na de aanrijding doorgereden. De politie roept zowel getuigen als de automobilist op zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Hoofdwond bij botsing met boom

LOCHEM – Een 19-jarige automobiliste uit Oldenzaal is vrijdagmiddag 27 februari licht gewond geraakt na een eenzijdig verkeersongeval aan de Wengersteeg in Lochem. Ze liep een kleine hoofdwond op als gevolg van de aanrijding.

Het ongeval gebeurde omstreeks 16:40 uur. De automobiliste reed over de Nettelhorsterweg en kwam vanuit de richting Lochem. Toen zij linksaf de Wengersteeg inreed verloor zij de controle over het voertuig en botste ze tegen een boom. Ze is met een kleine hoofdwond overbracht naar het ziekenhuis.

Drankrijder met ongeldig rijbewijs aangehouden

ZUTPHEN – De politie heeft vrijdagavond 27 februari een 28-jarige automobilist uit de gemeente Bronckhorst aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man werd omstreeks 22:30 uur staande gehouden aan de Rozengracht. Hij trok de aandacht omdat hij zijn mistlichten aan had terwijl dit voor de weersomstandigheden niet noodzakelijk was. De blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1. Het rijbewijs van de automobilist bleek ongeldig verklaard te zijn. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongens met auto over de kop

ALMEN – In de nacht van vrijdag op zaterdag 28 februari zijn een 19-jarige automobilist en zijn 14-jarige inzittende licht gewond geraakt na een eenzijdig verkeersongeval. Beiden zijn met diverse schaafwonden en nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 23:50 uur. De automobilist reed over de Vordenseweg en kwam vanuit de richting Laren (gld). In een bocht verloor hij, door onbekende oorzaak, de controle over het voertuig waardoor de auto in de berm terecht kwam. Nadat de bestuurder een stuurcorrectie probeerde toe te passen raakte hij een verkeersbord waardoor het voertuig over de kop sloeg. De personenauto kwam naast de rijbaan tot stilstond. De 19-jarige automobilist uit Doetinchem en zijn 14-jarige inzittende uit Steenderen raakte beiden licht gewond. Ze zijn door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Mannen aangehouden na vechtpartij

DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 februari twee mannen uit Doetinchem aangehouden voor geweldpleging.

Omstreeks 02:00 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de Grutstraat. Ter plaatse bleken meerdere mensen met elkaar aan het vechten te zijn. De politie heeft de groepen geprobeerd van elkaar te scheiden. Een 30-jarige man uit Doetinchem en zijn 28-jarige plaatsgenoot zijn daarbij aangehouden voor geweldpleging. De 30-jarige man heeft zich tijdens de ontregeldheden tegen een politieagent gekeerd. De politieagent raakte niet gewond. De 28-jarige man is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau. De 30-jarige man is tijdens de vechtpartij gewond geraakt aan zijn oog. Hij is hiervoor behandeld in het ziekenhuis. Na zijn behandeling werd ook hij overgebracht naar het politiebureau. Beide mannen zijn ingesloten voor nader verhoor. De politie onderzoekt de geweldplegingen.

Drankrijders aangehouden

APELDOORN – De politie heeft vrijdagavond 27 februari twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Een 40-jarige Apeldoorner werd omstreeks 21:30 uur aangehouden bij een alcoholcontrole aan de Laan van Zevenhuizen. De blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.2. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod.

Een 60-jarige Apeldoorner werd omstreeks 22:30 uur aangehouden na een alcoholcontrole aan de Deventerstraat. De blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.8. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod.

Winkeldieven aangehouden

APELDOORN – Op vrijdagmiddag 27 februari heeft de politie in totaal zes personen aangehouden voor verschillende winkeldiefstallen bij een warenhuis aan de hoofdstraat in Apeldoorn. Alle aangehouden personen werden betrapt door het winkelpersoneel en vervolgens door de politie aangehouden.

Een 57-jarige vrouw Apeldoorn werd omstreeks 12:40 uur aangehouden. Ze werd verdacht van diefstal kleding.

Een 14-jarige meisje uit de gemeente Apeldoorn en een 16-jarig meisje uit de gemeente Voorst werden omstreeks 13:50 uur betrapt. Het duo werd verdacht van diefstal sieraden.

Een 31-jarige Apeldoorner werd omstreeks 16:15 uur aangehouden. Hi

j werd verdacht van diefstal van kleding.

Een tweetal minderjarige meisjes van 14- en 15 jaar beiden afkomstig uit Apeldoorn werden omstreeks 17:15 uur aangehouden. Ze werden verdacht van diefstal van sieraden.

De politie maakt tegen allen verdachten proces-verbaal op.

Automobilist rijdt door na aanrijding fietsster

ERMELO – Een 13-jarige fietsster uit Zeewolde is woensdagavond 25 februari licht gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. De automobilist is kort na de aanrijding weggereden zonder zijn gegevens achter te laten.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 15:15 uur. De fietsster reed vanaf de Paul Krugerweg linksaf de Hamburgerweg in. Op deze kruising ontstond er een aanrijding met een personenauto. De fietsster belandde als gevolg van de aanrijding op de motorkap van de personenauto en raakte licht gewond. De bestuurder stapte uit en vroeg hoe het met haar ging. Nadat het meisje haar fiets oppakte en op een veilige plek aan de overkant van de weg wilde gaan staan reed de automobilist weg. De politie heeft de aanrijding in onderzoek en roept de automobilist op zich te melden. Ook is de politie op zoek naar getuigen. Zowel de automobilist als getuigen worden kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.