+ Verdachte van inbraak aangehouden

Geplaatst op 7 februari 2009, om 14:01 uur

WARNSVELD – De politie heeft in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 februari een 35-jarige Zutphenaar aangehouden voor de inbraak in een drankenhandel in Warnsveld.

De politie kreeg rond 04.40 uur door een omwonende de melding van de inbraak aan de Dreiumme. Hierbij werd het signalement gegeven van een verdachte die hierbij betrokken zou zijn. De politie kon deze man even later aanhouden. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. Bij de inbraak werd een ruit vernield.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Man mishandelt portiers

DOETINCHEM – De politie in Doetinchem heeft in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 februari een 22-jarige Doetinchemmer aangehouden voor mishandeling van twee portiers bij een uitgaansgelegenheid.

De politie kreeg rond 01.30 uur de melding van mishandeling bij de uitgaansgelegenheid aan de Grutstraat. Ter plaatse werd de 22-jarige man uit Doetinchem aangehouden. De man zou de portiers van de uitgaansgelegenheid hebben geslagen toen zij hem de toegang weigerden omdat de gelegenheid zou gaan sluiten. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.

Veel te veel alcohol: rijbewijs kwijt

DOETINCHEM – Het rijbewijs van een 39-jarige man uit Doetinchem is in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 februari ingevorderd wegens rijden onder invloed.

De politie controleerde de automobilist rond 05.00 uur op de Europaweg. De blaatest gaf aan dat de man teveel had gedronken. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Deze gaf 1.4 promille aan. Hierop werd het rijbewijs van de man ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bestelbus beschadigt hek, bestuurder rijdt weg

DIDAM – De politie in Didam verzoekt de bestuurder van een bestelbus die donderdagavond 5 februari rond 19.00 uur op de oprit van een woning aan de Spoorstraat in Didam achteruit tegen een hek aan is gereden, contact op te nemen.

Een getuige zag de donkere bestelbus rond 19.00 uur achteruit de oprit oprijden om te keren, hierbij reed de bestuurder tegen een hek aan dat hierdoor ontzet raakte. De bestelbus moet hierbij ook schade hebben opgelopen. De politie verzoekt de bestuurder contact op te nemen via 0900-8844.

Apeldoorners mishandelen plaatsgenoot

APLEDOORN – De politie in Apeldoorn heeft in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 februari vier verdachten aangehouden voor mishandeling van een 28-jarige Apeldoornse.

De politie kreeg rond 02.40 uur de melding dat op de Nieuwstraat een 28-jarige Apeldoornse door vier personen zou zijn schopt en geslagen. De vrouw liep hierbij een snee op in haar gezicht waarvoor ze in het ziekenhuis moest worden behandeld. De politie heeft in verband hiermee twee mannen (22 en 18 jaar uit Apeldoorn) en twee vrouwen (21 jaar uit Rotterdam en 18 jaar uit Apeldoorn) aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. De politie onderzoekt het incident.

Met te veel alcohol op achter het stuur

APELDOORN – Het rijbewijs van een 41-jarige automobilist uit Apeldoorn is in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 februari ingenomen voor rijden onder invloed.

De politie controleerde de automobilist rond 04.00 uur op de Deventerstraat op het gebruik van alcohol. Uit de blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf ademanalyse 1.3 promille aan. Zijn rijbewijs werd hierop ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietsster (12) aangereden, automobilist rijdt weg

APELDOORN – Een 12-jarige meisje uit Vaassen is donderdagmiddag 5 februari rond 13.45 uur op de Stadhoudersmolenweg aangereden door een automobilist die vanaf de parkeerplaats van een groothandel de weg op wilde rijden.

De man heeft het meisje vermoedelijk over het hoofd gezien. Hij is wel gestopt na de aanrijding om te vragen hoe het met haar ging, maar is daarna weggereden. Het meisje kwam met de schrik en enkele schrammen er vanaf, maar haar fiets raakte zwaar beschadigd. De politie verzoekt de automobilist of eventuele getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Verkeersconflict: bestuurder schopt en slaat man van 73

ELBURG – De politie in Elburg heeft vrijdagavond 6 februari een 25-jarige Elburger aangehouden voor mishandeling van een 73-jarige man uit Biddinghuizen.

De aanleiding voor de mishandeling ontstond rond 17.50 uur tijdens een autorit op de N309. De automobilist uit Elburg reed voor de man uit Biddinghuizen. Er werd over en weer geseind met lichten. Bij de kruising Klokbekerweg met de Zuiderzeestraatweg Oost stapte de Elburger uit zijn auto. Toen de 73-jarige man hierop ook uitstapte ontstond een conflict waarbij de man uit Biddinghuizen een schop en een klap zou hebben gekregen van de Elburger. De man uit Elburg is hiervoor aangehouden. De politie onderzoekt de precieze toedracht van het voorval.

Politie bekeurt jeugd (12x) voor alcohol op straat

HEERDE – De politie in Heerde heeft vrijdagavond 6 februari tijdens een zogenoemde cola-disco voor de jeugd (<16 jaar) bij een uitgaansgelegenheid aan de Dorpsstraat extra toezicht gehouden op het gebruik van alcohol op straat.

De politie heeft in totaal 12 jongeren beboet voor het bij zich hebben of alcohol drinken op straat. De politie heeft de drank in beslaggenomen en de ouders van minderjarige alcoholgebruikers in kennis gesteld.