+ Apeldoorner gepakt met een halve liter GHB-drugs - GelreNieuws.nl

+ Apeldoorner gepakt met een halve liter GHB-drugs

Geplaatst op 29 maart 2009, om 15:03 uur

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 29 maart op de Regentesselaaan in Apeldoorn een 19-jarige jongeman uit Apeldoorn aangehouden omdat hij in het bezit bleek van een halve liter GHB-drugs en flink aantal XTC-pillen.

De politie trof de jongeman rond 00.30 uur. nadat ze aanvankelijk zijn 18-jarige Apeldoornse vriendin in een bushokje op de Regentesselaan aantroffen, die nauwelijks aanspreekbaar bleek. Zij werd per ambulance voor nader onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. De 19-jarige werd wegens het bezit van harddrugs ingesloten.

Drietal belandt in politiecel

DOETINCHEM – Drie Doetinchemers, van 17, 24 en 45 jaar oud, zijn in de nacht van zaterdag op zondag 29 maart door de politie in een cel gezet. Het drietal kwam bij een horecazaak aan de Grutstraat verhaal halen over een eerder incident, waarbij de gemoederen hoog opliepen en op straat een oploop van belangstellenden ontstond.

Omwille van de openbare orde werd het drietal rond 01.00 uur, door de politie gevorderd om weg te gaan. Daaraan voldeden zij, ook bij herhaling van het bevel, niet. Daarop besloot de politie het drietal aan te houden. Bij de aanhouding verzette het trio zich heftig. Uiteindelijk werden ze overgebracht naar het bureau en elk in een cel geplaatst. Tegen hen volgt een proces-verbaal. Ook zal hen een horecaverbod voor Doetinchem worden opgelegd.

Jongelui bekeurd voor fikkie stoken

GROENLO – De politie heeft zaterdagmiddag 28 maart een drietal jongens van 13 en 14 jaar uit Groenlo bekeurd voor baldadigheid omdat ze op het schoolplein aan de Mondragonstraat een hoopje rommel in brand hadden gestoken, vlakbij een raam van het schoolgebouw. Er ontstond geen schade, maar een omwonende sprak de jongens aan en waarschuwde de politie.

Hoewel de groep jongelui uit vijf jongens bestond, kregen er drie een bekeuring omdat ze eerlijk opbiechten wie er wel en wie niet had deelgenomen aan het fikkie stoken. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld.

Brand in schuur

HENGELO  (G)- Een schuur bij een woning aan de Kerkstraat in Hengelo is in de nacht van zaterdag op zondag 29 maart rond 01.15 uur in brand geraakt. Niemand raakte gewond.

De brandweer bluste de brand. In de schuur stond onder meer een Spartamed en houtopslag voor houtbewerking. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er volgt een ander onderzoek. Over de schade is nog geen duidelijkheid.

Politie richt controle op aanhangwagens

MONTFERLAND – Om de verkeersveiligheid te vergroten, heeft de politie zaterdag 29 maart in de gemeente Montferland een specifieke controle gehouden op de eisen van aanhangwagens. Daarbij zijn door de politie 14 mankementen aan de aanhangwagens geconstateerd.

De controles vonden onder meer plaats op de Njverheidsstraat in ’s-Heerenberg en de Hengelderweg in Didam. De mankementen waren onder meer het niet correct aanbrengen van de hulpkoppeling, geen of onjuiste kentekenplaten, onvoldoende zicht via de spiegels wegens de lading of de aanhanger en geen of onvoldoende remvertraging bij in werking zijnde losbreekreminrichting.

In totaal werden door de politie 29 bekeuringen opgemaakt, omdat er naast de aanhangwagens ook nog 15 andere overtredingen werden geconstateerd waaronder niet dragen van de autogordel, lekke uitlaat, niet tonen rijbewijs etc. De politie zal de controles in de toekomst herhalen.

Mobieltje uit handen gegrist

APELDOORN – Een 28-jarige man uit Apeldoorn maakte in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 maart melding bij de politie van het feit dat hij rond 04.30 uur op de Hoenderparkweg in Apeldoorn  werd beroofd werd van zijn mobiele telefoon.

De man liep rond die tijd te bellen. Een bromscooter met daarop twee personen verminderde snelheid toen ze naast hem reden. Vervolgens werd zijn mobieltje uit zijn handen gegrist en reed de scooter met hoge snelheid weg.

Zenders “Buurman & Buurman”  en “Kippie” zijn uit de lucht

OLDEBROEK – Bij een controle van een ambtenaar van het agentschap Telecom is zaterdagmiddag 29 maart in Oldebroek de illegale zender Buurman & Buurman uit de lucht gehaald. Dezelfde middag werd ook de zender “Kippie”in Oosterwolde het zwijgen opgelegd.

De politie verleende assistentie bij de controles.

”Buurman & Buurman” werd gepeild en aangetroffen in een aanhangwagen op een perceel aan het Bovenpad in Oldebroek. Een 25-jarige man uit ’t Harde werd als verdachte aangetroffen in een studio in een pand op een ander nabijgelegen perceel aan het Bovenpad. De zender werd op afstand bestuurd en werd in beslag genomen.

“Kippie” werd gepeild in een schuur aan de Mheneweg Noord in Oosterwolde (Gld). De 34-jarige eigenaar werd verrast tijdens zijn uitzending. De zender werd in beslag genomen en ook tegen hem volgt een proces-verbaal.

Automobilist botst onder invloed tegen vangrail

HARDERWIJK – Een 26-jarige autobestuurder uit Harderwijk is zondagochtend 29 maart rond 5.15 uur met zijn personenauto tegen een tijdelijke vangrail bij de S7 in zijn woonplaats gebotst.

De man bleek onder invloed. Hij blies 1.7 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man reed vanaf de S7 linksaf de newtonweg op en raakte daarbij de tijdelijke vangrail, die daar staat vanwege werkzaamheden. Zijn auto raakte fors beschadigd.