+ Man bedreigt politieman - GelreNieuws.nl

+ Man bedreigt politieman

Geplaatst op 28 maart 2009, om 12:15 uur

politieVOORST – Een 61-jarige man uit de gemeente Voorst is vrijdagmiddag 27 maart aangehouden in zijn woning, nadat hij eerder schriftelijke bedreigingen had geuit aan het adres van een politieman.

Tijdens de aanhouding die rond 17.30 uur plaats vond, werd in de woning, bij de voordeur, onder handbereik een mes aangetroffen. Het mes is in beslag genomen. De man werd voor onderzoek ingesloten.

Jongeren slaags in horecazaak

ZUTPHEN – De politie maakt een proces-verbaal op tegen twee 16-jarige jongens uit Zutphen, die in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 maart in een horecazaak aan de IJsselkade in Zutphen met elkaar slaags raakten.

Het incident werd gemeld rond 03.15 uur. Eén van de twee liep een flinke bloedneus op. De politie heeft beiden meegenomen naar het bureau en een verklaring opgenomen. Ook werden meerdere getuigen gehoord.

Man steelt kleding

ZUTPHEN – Een 51-jarige man uit Warnsveld is vrijdagmiddag 27 maart in Zutphen aangehouden nadat hij op straat kledingzakken, bestemd voor het Leger des Heils, opentrok, doorzocht en ook kledingstukken meenam.

De man werd rond 13.15 uur betrapt op de Gerard Doustraat, na een melding van omwonenden. Bij zijn zoekactie bleven ook kledingstukken los op straat achter. Van de man is een verklaring opgenomen en daarna in vrijheid gesteld. Tegen hem volgt een proces-verbaal.

Vrouw betrapt bij winkeldiefstal

WARNSVELD – Een 36-jarige vrouw uit Warsnveld, werd vrijdagmiddag 27 maart door de politie aangehouden nadat ze in een drogisterij aan de Dreiumme in Warnsveld, door winkelmedewerkers was betrapt op winkeldiefstal.

De vrouw nam toiletartikelen mee ter waarde van zo’n € 25,- zonder af te rekenen. De vrouw is op het bureau verhoord. Haar wordt een boete opgelegd.

Automobilisten met te veel alcohol achter het stuur

EERBEEK/EEFDE – Een 18-jarige beginnende bestuurder uit Apeldoorn, bleek in den nacht van vrijdag op zaterdag 28 maart met te veel alcohol op een personenauto te besturen.

De jongeman bleek rond 02.50 uur bij een politiecontrole op de Loenenseweg in Eerbeek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies na te zijn aangehouden op het bureau 0,3 promille.Beginnend bestuurders zijn al bij 0,2 promille strafbaar.

Eerder die nacht werd een 29-jarige autobestuurder uit Vorden aangehouden omdat onder invloed van alcohol reed. Het rijgedrag van de man, rijdend op de Zutphenseweg in Eefde, was rond 01.45 uur aanleiding voor een controle. Na zijn aanhouding blies hij op het bureau 0,5 promille.

Telefoon verraad schuilplaats bromfietser

WINTERSWIJK – Het geluid van een oproep op zijn mobiele telefoon, verraadde in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 maart de schuilplaats van een 24-jarige bromfietsbestuurder uit Winterswijk. De jongeman bestuurde de brommer en vervoerde daarnaast nog eens twee vrienden op zijn tweewieler. Bovendien bleek hij onder invloed van alcohol.

Toen een politieman hem rond 02.20 uur staande hield op de Misterstraat en hij zich niet kon identificeren, gaf de politieman aan dat de bestuurder mee moest naar het bureau. Hierop rende de jongen weg via een steegje. De zoekende politieman zag hem op afstand bosschages induiken en toen hij naderbij kwam hoorde de agent het geluid van een overgaande gsm. De 24-jarige kon daarop eenvoudig worden getraceerd en aangehouden.
Hij bleek onder invloed van alcohol. Op het bureau blies hij 0,8 promille. Tegen hem volgt een proces-verbaal.

Jongeman overtreed horecaverbod

DOETINCHEM – Een 19-jarige man uit Doeticnhem is in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 maart door de politie opgepakt nadat hij gesignaleerd was in een horecazaak aan de Grutstraat in zijn woonplaats.

De politie kende de jongeman en wist dat hij vanwege eerdere misdragingen een horecaverbod had. Toen ze hem rond 01.50 uur een horecazaak zagen binnengaan, werd jij aangehouden. Op het bureau is hij verhoord en vervolgens is hem een nieuw horecaverbod opgelegd voor een jaar, dat begin te tellen op de dag van de nieuwe overtreding.
De man is een proces-vebaal aangezegd terzake huisvredebreuk.

Jongelui aangehouden na vernieling brievenbus

RUURLO – De politie heeft vrijdagavond 27 maart vier jongelui aangehouden en meegenomen naar het bureau nadat er rond 22.40 aan de Groenloseweg een brievenbus werd vernield.

Een omwonende hoorde lawaai en zag dat een brievenbus vernield was. Het viertal liep daar vlak bij. Hij waarschuwde de politie en fietste achter de jongens aan. Op de Hessenweg hield hij hen staande en droeg ze over aan de gewaarschuwde politie.

Op het bureau bleek dat één van de vriendengroep, een18-jarige jongen uit Ruurlo, de brievenbus had vernield. Tegen hem volgt een proces-verbaal. De schade zal op hem worden verhaald.

Drankrijder op zijkant in bouwland

AALTEN – Een 25-jarige autobestuurder uit Dinxperlo, is in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 maart met zijn personenauto van de weg geraakt. De auto kwam op de zijkant in een bouwland tot stilstand gekomen. De man bleek onder in vloed van alcohol. hij blies 1,3 promille.

De bestuurder reed vanuit Aalten over de Dinxperloseweg. Door onbekende oorzaak raakte hij van de weg en de auto kwam op de zijkant in het naast de weg gelegen bouwland tot stilstand. De bestuurder bleef ongedeerd. Hij blies na zijn aanhouding op het bureau 1,3 promille. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie plukt beschonken jongens uit portiek

APELDOORN – In de nacht van vrijdag op zaterdag 28 maart omstreeks 00.10 uur, trof de politie, na een melding, twee jongens van 16 en 17 jaar uit Hoenderloo in een beschonken toestand in een portiek van een pand  aan de Ruyterstraat in Apeldoorn. Beiden hadden overgegeven en konden zich niet identificeren.

Terwijl de politie de 17-jarige aanhield, verdween de 16-jarige. Op het bureau werd de 17-jarige ingesloten en even daarna verscheen de 16-jarige met de moeder van de oudste van het tweetal. Beiden jongens hebben een bekeuring gekregen voor openbare dronkenschap en zijn door moeder meegenomen naar huis.

Zakkenrollers opgepakt

APELDOORN – De politie heeft vrijdagmiddag 27 maart  in een kledingzaak aan de Hoofdstraat in Apeldoorn een 32-jarige man en een 30-jarige vrouw, beiden uit Polen opgepakt op verdenking van zakkenrollerij.

Een 56-jarige Apeldoornse merkte rond 14.50 uur terwijl ze in de winkel liep, dat haar portemonnee uit haar tas werd weggenomen. Ze

verdacht een man en vrouw die bij haar in de buurt stonden en waarschuwde het winkelpersoneel,die daarop direct de deuren van de zaak sloten en de politie waarschuwde. Onderwijl zag een andere klant in de winkel, dat de 32-jarige man een portemonnee tussen een stapel kleding verstopte. De politie heeft vervolgens beide verdachten meegenomen naar het bureau. Zij zijn voor ander onderzoek ingesloten en zitten nog vast. De portemonnee die verstopt werd bleek het eigendom van de 56-jarige Apeldoornse. De politie spreekt zijn waardering uit voor het kordate optreden van de 56-jarige vrouw, het winkelpersoneel en de overige klanten. Het sluiten van de deuren bleek een effectieve manier om de diefstal op te helderen.

Dame in scootmobiel beroofd van tas

APELDOORN – Een 72-jarige vrouw uit Apeldoorn is vrijdagmiddag 28 maart terwijl op haar scootmobiel boodschappen deed in een warenhuis, bestolen van haar tas met onder andere haar portemonnee met geld.

De vrouw had haar tas aan het stuur hangen en terwijl ze even opstond op bij een bovenste schap te kunnen, werd haar tas weggenomen. Beveiligingsmedewerkers van de winkel hebben nog een onderzoek in de winkel ingesteld, echter zonder resultaat.

Ongeval met vier gewonden

LOENEN – Bij een verkeersongeval tussen een motor met zijspan en een personenauto zijn vrijdagmiddag 27 maart omstreeks 17.30 uur op de Eerbeekseweg in Loenen vier mensen gewond geraakt.

Een 59-jarige bestuurder van een motor met zijspan, afkomstig uit Schiedam, reed over de Eerbeekseweg. Voor hem stond een auto nagenoeg stil, maar de motorrijder merkte dit te laat en stuurde naar links om een botsing te voorkomen. Op de voor hem linkerrijbaan kwam echter een personenauto tegemoet rijden bestuurd door een 43-jarige man uit Ugchelen.

Bij de botsing die volgde raakte de passagiere in de zijspan gewond. Zij werd met onbekend letsel naar het Lukasziekenhuis vervoerd. Ook het zoontje van de bestuurder van de auto raakte gewond en werd eveneens naar het Lukasziekenhuis vervoerd. De bestuurders van de zijspan en de auto hadden last van respectievelijk hun enkel en de nek. Zij werden ter plaatse door medewerkers van de ambulance onderzocht. Zij behoefden geen verdere medische zorg.