Brand bij sloopwerkzaamheden in Lochem - GelreNieuws.nl

Brand bij sloopwerkzaamheden in Lochem

Geplaatst op 23 maart 2009, om 15:25 uur

foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas Kerkmeijer
LOCHEM –
Bij sloopwerkzaamheden aan een woning aan De Cloese in Lochem is maandag aan het begin van de middag brand ontstaan. Er raakte niemand gewond.

Een sloopbedrijf was met een grote kraan bezig de woning geheel te slopen. Daarbij heeft men de gasleiding geraakt, waardoor een gaslek ontstond. Het gas was net als de elektriciteit niet afgesloten. Een vonk heeft er voor gezorgd dat het gas in brand vloog. Hoge vlammen kwamen uit de vloer. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon in afwachting van monteurs van de Nuon niets uitrichten.

Officier van Dienst Harm Neuteboom legt uit; ,,Als we het vuur nu blussen ontstaat een explosieve gaswolk. Laten branden is veiligste manier. Als gas en elektra zijn afgesloten kunnen er het vuur blussen.”

Medewerkers van de Nuon waren na een uur ter plaatse. Het opzoeken van de juiste leiding nam vervolgens enige tijd in beslag. Nadat alles was afgesloten bluste de brandweer het vuur en konden de sloopwerkzaamheden worden hervat.

foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas Kerkmeijer foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas Kerkmeijer foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas Kerkmeijer foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas Kerkmeijer foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas Kerkmeijer foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas Kerkmeijer foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas Kerkmeijer foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas Kerkmeijer

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com