+ Straat afgesloten na vondst “nep” bom - GelreNieuws.nl

+ Straat afgesloten na vondst “nep” bom

Geplaatst op 22 maart 2009, om 14:41 uur

eod3APELDOORN – De Bosweg in Apeldoorn is zaterdagavond 21 maart enige tijd afgezet voor een onderzoek door de Explosieve Opruimingsdienst (EOD). Het bleek te gaan om een nepbom.

Een passant zag zaterdagmiddag door het raam van de woning aan de Bosweg een voorwerp dat leek op een bom. De bewoners waren niet te bereiken en de politie nam geen enkel risico en stelde het Explosieve Opruimingsdienst in kennis. Uit voorzorg werd de straat afgezet en werden de bewoners van een naastgelegen woning verzocht hun woning enkele uren te verlaten. De Explosieve Opruimingsdienst kwam ter plaatse om het voorwerp te onderzoeken. Het bleek te gaan om een zogenoemde hoax; een op een explosief lijkend voorwerp. De politie zal de bewoners nog horen over het incident.

Hardrijders raken rijbewijzen kwijt

ZUTPHEN/WARNSVELD – De politie heeft zaterdagavond 21 maart tijdens snelheidscontroles het rijbewijs van een 41-jarige man uit Baak en het rijbewijs van een 32 jarige automobilist uit Diepenheim ingenomen vanwege grote snelheidsovertredingen.

De politie controleerde rond 19.00 uur op de Den Elterweg op snelheid toen de automobilist uit Baak met een snelheid van 131 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan, voorbij reed. De man is hierop staande gehouden en zijn rijbewijs ingenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tijdens een snelheidscontrole op de Lochemseweg rond 19.15 uur in Warnsveld werd de 32-jarige automobilist uit Diepenheim betrapt op te hard rijden. Hij reed met een snelheid van 139 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan. De politie maakt proces-verbaal op en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Fietser breekt enkel bij aanrijding

TWELLO – Een 84-jarige fietser uit Twello is zaterdagavond gewond geraakt aan zijn enkel nadat hij in botsing kwam met een auto.

Het ongeluk gebeurde rond 18.30 uur op de Duistervoordseweg in Twello. De man fietste vanuit de Mozartstraat linksaf de Duistervoordseweg op en heeft daarbij de voor hem van rechts komende 20-jarige automobilist uit Klarenbeek over het hoofd gezien. De automobilist kon de man niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. De fietser is met een enkelbreuk naar het ziekenhuis gebracht.

Beginnend bestuurder betrapt met alcohol

SILVOLDE – Een 20-jarige beginnend bestuurder uit Silvolde is in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 maart zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij was betrapt op rijden onder invloed.

De politie controleerde de jongeman rond 04.15 uur op de Snippenhof op rijden onder invloed van alcohol. Uit de blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor ademanalyse. Deze gaf 1.2 promille aan. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is hierop ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vernielers aangehouden

HENGELO (G) – De politie heeft in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 maart twee 16-jarige jongens uit Wichmond en Dieren aangehouden voor het vernielen van verkeersborden.

De jongens werden rond 03.00 uur op heterdaad betrapt bij het vernielen van verkeersborden op de Lankhorsterstraat in Hengelo. Ook zouden ze mogelijk betrokken zijn geweest bij eerdere vernielingen van verkeersborden. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.

Eerder op de avond, rond 23 uur, werd in Hengelo een 15-jarige jongen uit Zelhem aangehouden voor baldadigheid. Hij had een lamp van de kerk aan de Kerkstraat vernield.

Drankrijder stapt toch weer in auto

APELDOORN – Een 38-jarige automobilist uit Loenen is, nadat hij zaterdagavond 21 maart zijn rijbewijs was kwijtgeraakt na rijden onder invloed, even later toch weer in de auto gestapt. Hiervoor werd hij wederom aangehouden.

De politie wilde de automobilist rond 23.50 uur controleren op het gebruik van alcohol. Hij weigerde mee te werken aan de blaastest en werd hierop aangehouden. Op het politiebureau weigerde de man nog steeds mee te werken. Zijn rijbewijs werd hierop ingevorderd. Agenten zagen de man enkele uren later toch weer in zijn auto in Apeldoorn rijden. Toen ze hem een stopteken gaven, ging de man er vandoor. Na een achtervolging over de A50 en de Loenenseweg kon de man even later alsnog in Brummen worden aangehouden. De man is ingesloten voor nader verhoor en proces-verbaal zal tegen hem worden opgemaakt.

Automobilist schept fietser

APELDOORN – Een 34-jarige automobilist uit Apeldoorn is zaterdagmiddag 21 maart de macht over het stuur verloren op de Elsweg. Hij botste hierbij tegen een tegemoetkomende fietser en kwam via een tuin tegen een trottoir tot stilstand.

Het ongeval gebeurde rond 16.00 uur op de Elsweg in Apeldoorn. De man reed vanuit de Fabrieksstraat linksaf de Elsweg op. Vermoedelijk reed hij hierbij te hard. Op de Elsweg fietsten twee plaatsgenoten. De automobilist kon één van de twee fietsers ontwijken, maar de andere fietser (25 jaar uit Apeldoorn) kwam in botsing met de auto en liep wonder boven wonder alleen enkele schrammen op. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw klem in machine

WEZEP – Een 21-jarige vrouw uit Oldebroek is zaterdagmiddag 21 maart in een bedrijf aan de Puttensteinsveldweg gewond geraakt aan haar handen toen ze tijdens het schoonmaken van een machine met haar handen klem kwam te zitten. Ze is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet duidelijk. De arbeidsinspectie onderzoekt het incident.

Scooter en fietsertje botsen

HEERDE – Een 10-jarige jongen uit Heerde is zaterdagmiddag 21 maart gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een 21-jarige scooterrijder uit Wapenveld.

Het botsing tussen de twee gebeurde rond 15.00 uur op het Hogepad in Heerde. De scooterrijder reed vanuit de Vosbergerweg over het Hogepad toen de fietser, die van links de weg op kwam, hem vermoedelijk over het hoofd zag en tegen hem aan botste. De jongen is met letsel aan zijn gezicht naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt het ongeluk.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com