Ook brandweer Brummen in actie voor KiKa

Geplaatst op 22 maart 2009, om 09:00 uur

foto Harry HanskampBRUMMEN – Ook Brandweer Brummen heeft gisteren een steentje bijgedragen aan de Glazen huis-actie van RTV Veluwezoom voor Kika.

De brandweermannen Harrie Biezeman en Hans Jansen parkeerden zaterdag 21 maart de tankautospuit op het Marktplein in Brummen en organiseerden rondritten met het voertuig. Tegen betaling uiteraard.

En daar was het natuurlijk om te doen. Op deze manier verzamelde de brandweer een bedrag van 212 euro bij elkaar, dat nog diezelfde middag werd afgegeven bij de DJ’s in het glazen huis.

Volgens Harrie Biezeman was de belangstelling groter dan verwacht. “Eigenlijk zouden we tot 15.00 uur rondritten doen, maar er was zoveel animo dat we uiteindelijk nog tot 16.15 uur zijn doorgegaan. Van pauzeren kwam al helemaal niets terecht!”

Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen bleken erg geinteresseerd in een tochtje met de brandweerauto. Ook artiest Johan Vlemmix liet zich de kans niet ontgaan om het voertuig te bekijken. In totaal maakten ruim 200 mensen een tocht in het voertuig.

foto Harry Hanskamp

foto Harry Hanskamp