+ Politie vangt bot bij grote alcoholcontrole Ruurlo - GelreNieuws.nl

+ Politie vangt bot bij grote alcoholcontrole Ruurlo

Geplaatst op 21 maart 2009, om 13:52 uur

alcoholcontroleRUURLO – De politie heeft in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland vrijdagavond 20 maart in Ruurlo alcoholcontroles gehouden.

De controles vonden plaats tussen 19.00 en 23.45 uur op de rotondes op de Borculoseweg, Rondweg Oost en Zuid en de Vordenseweg. In totaal werden 635 bestuurder gecontroleerd op rijden onder invloed. Geen van de gecontroleerde bestuurders had teveel alcohol op.

Twee automobilisten werden beboet. De politie gaf een bestuurder een boete voor het niet dragen van de autogordel. En één bestuurder kreeg een boete voor het ontbreken van een losbreekreminrichting bij een aanhanger.

Politie houdt vier mannen aan in Brummen

BRUMMEN  – Bij een horecagelegenheid aan de Tuinstraat in Brummen zijn in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 maart twee mensen aangehouden voor vernieling en twee personen zijn aangehouden voor mishandeling.

Een 19-jarige jongeman uit Leuvenheim en een 17-jarige jongen uit Brummen zijn aangehouden voor het vernielen van een reclamebord bij een winkel aan de Ambachtstraat. Later zou één van deze jongens bij de horecagelegenheid zijn mishandeld. In verband hiermee zijn een 38-jarige en een 18-jarige mannen uit Brummen aangehouden. De politie onderzoekt het incident.

Winkeldief betrapt

ZUTPHEN – Een 15-jarige meisje uit Zutphen is vrijdagmiddag 20 maart aangehouden voor winkeldiefstal in een kledingwinkel aan de Overwelving in Zutphen.

Personeel van de winkel zag dat het meisje rond 15.00 uur met twee kledingstukken een pashokje inging en met één naar buiten kwam. Het meisje is hierop staande gehouden en overgedragen aan de politie. Het meisje bekende de diefstal en ze zal worden overgedragen aan de jeugdhulpverlening voor een passende strafmaatregel.

Beginnend bestuurder maakt brokken

APELDOORN – De politie in Apeldoorn heeft vrijdagavond 20 maart een 23-jarige Apeldoorner aangehouden, nadat hij onder invloed van alcohol de macht over het stuur verloor en een tuin in reed.

De 23-jarige automobilist reed rond 23.40 uur over de Arnhemseweg in Apeldoorn, toen hij door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en via een boom, het fietspad en de stoep in de tuin van een naast de weg gelegen woning tot stilstand kwam.

De verdachte verliet na de aanrijding de plaats van ongeval, maar kon even later in een woning worden aangehouden. De beginnend bestuurder bleek onder invloed van alcohol en de ademanalyse op het politiebureau gaf een alcoholpercentage aan van 1.0 promille. Het rijbewijs van de jongeman is hierop ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De tuin, het tuinhekje en een raam in de gevel van de woning raakten bij het ongeval beschadigd. De auto is afgesleept.

Motorrijder 3x in de fout

APELDOORN – Een 38-jarige motorrijder uit Apeldoorn is in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 maart door de politie betrapt op te hard rijden, door rood licht rijden en rijden onder invloed. De man is hiervoor aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politieagenten zagen de man rond 00.45 uur over de Laan van Kuipershof door het rode verkeerslicht rijden. Zijn snelheid bleek gemiddeld 97 km/uur te zijn waar 50 km/uur is toegestaan. Toen de agenten de man uiteindelijk op de Beeklustweg in Apeldoorn staande konden houden, bleek uit de blaastest dat de man ook teveel had gedronken. Hij werd hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar gaf ademanalyse 1.1 promille aan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Motorrijder gewond bij aanrijding

APELDOORN – Een 32-jarige motorrijder uit Apeldoorn is vrijdagochtend 20 maart gewond geraakt toen hij over het hoofd werd gezien door een 21-jarige automobiliste uit Klarenbeek.

De vrouw uit Klarenbeek reed rond 10.30 uur over de Woudweg uit de richting van het Kanaal Zuid toen zij linksaf een oprit in wilde slaan. Ze zag hierbij de tegemoetkomende motorrijder over het hoofd. De man is met een gebroken pols per ambulance naar het Lukas ziekenhuis overgebracht. Zijn motor moest worden afgesleept.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com