+ Man met auto over de kop bij achtervolging

Geplaatst op 20 maart 2009, om 13:36 uur

Politieauto|Foto Errol EndeveldZUTPHEN – De politie heeft op donderdagavond rond 20.15 uur  na een achtervolging een 37-jarige man uit Zutphen aangehouden. De man reed met een rijontzegging en de auto bleek niet verzekerd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De man werd op de Keucheniusstraat in Zutphen gesignaleerd in zijn auto, waarna hij een stopteken kreeg van de agenten. De bestuurder heeft hier niet op gereageerd en er ontstond een achtervolging waarbij hij bij de Den Elterweg door rood is gereden. Een daar rijdende automobilist kan de auto nog net ontwijken. De politie gebruikte bij de achtervolging zwaailicht en de sirene. Op de Hobbemakade raakte de achtervolgde man een auto en is over de kop geslagen, waarna de bestuurder kon worden aangehouden. De verdachte is ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

Jongen bedreigd met vuurwapen

WANRVELD – Op zaterdag 14 maart is een tiener uit Zutphen tussen 16.30 en 16.45 uur bedreigd door twee onbekende jongens. Het incident vond plaats op het Spijkerpad tussen de Lage Weide en de fietsbrug naar de Paulus Potterstraat in Zutphen.

De tiener werd door twee jongens ter hoogte van een bushokje bedreigd met een vuurwapen. Hij is vervolgens snel doorgefietst en heeft later thuis het incident bij de politie gemeld. De politie wil de identiteit van de jongen met het vuurwapen vaststellen en is op zoek naar getuigen. De jongen is tussen de 15 en 17 jaar oud, ongeveer 1.70 lang, is donker getint en heeft donker haar. Hij had rood/gele kraaltjes is zijn haar. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Aanrijding tijdens inhaalmanoeuvre

ZUTPHEN – Op de Tadamastraat in Zutphen raakte donderdagmiddag 19 maart een 36-jarige fietser uit Zutphen gewond. Hij kwam ten val bij een aanrijding en raakte daarbij gewond aan zijn been.

Een 45-jarige automobilist uit Zutphen haalde rond 15.20 uur op de Tadamastraat de fietser in, maar nam hiervoor niet genoeg ruimte en kwam in aanrijding met de fietser. Die kwam hierbij ten val en raakte gewond aan zijn been. Op de huisartsenpost is hij verder behandeld.

Rijbewijs ingevorderd (2X)

KLARENBEEK – De politie heeft donderdagmorgen 19 maart het rijbewijs van een 38-jarige automobilist uit de gemeente Brummen ingevorderd. De man had de maximum snelheid fors overschreden.

De automobilist werd omstreeks 11:45 uur na een lasercontrole aan de Klarenbeekseweg in Klarenbeek staande gehouden. De man reed 136 kilometer per uur buiten de bebouwde kom waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Van een 26-jarige man uit Zutphen is op donderdagavond 19 maart rond 18.20 uur het rijbewijs ingevorderd. De man reed op de Polveensweg in Klarenbeek meer dan 50 km/uur te hard.

Bij een snelheidscontrole op de Polveensweg, waar de maximumsnelheid 60 km/uur is, werd de man opgemerkt. Hij reed hier 114 km/uur, wat een overschrijding van 50 km/uur is. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd en maakt de politie proces-verbaal op.

Scooter aangereden, automobilist rijdt door

HARDERWIJK – Op dinsdagochtend 10 maart werd een 16-jarige scooterrijdster uit Zeewolde op de Selhorsterweg in Harderwijk afgesneden door een autobestuurder. De automobilist heeft vermoedelijk niet gemerkt dat het meisje ten val kwam en is doorgereden. De politie komt graag in contact met deze automobilist. Een eerste oproep om in contact te komen met de twee mannen die het ongeluk hebben zien gebeuren, had geen resultaat.

Tussen 11:00 en 11:30 uur werd de scooterrijdster op de rotonde bij de Albert Hein aan de Selhorstweg gesneden door een automobilist en moest hard remmen. Hierdoor gleed haar achterwiel weg en kwam ze ter val. De automobilist heeft vermoedelijk niet gemerkt dat het meisje viel en is doorgereden. De politie komt graag in contact met de omstanders die het meisje hebben geholpen via 0900-8844. De politie zoekt alsnog contact met twee mannen die het ongeluk hebben zien gebeuren.

Fietser gewond na val

APELDOORN – Een 38-jarige fietser uit Apeldoorn is donderdagmorgen 19 maart gewond geraakt nadat hij met zijn fiets over de kop was geslagen. De man werd met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 08:50 uur. Nadat de fietser de kruising Laan van Westenenk met de Albert Schweitzerlaan over stak, sloeg hij plotseling over de kop. Het wiel van de fiets blokkeerde nadat door onbekende oorzaak het spatbord was afgebroken. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. De Apeldoorner raakte gewond aan zijn hoofd en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Jongeman aangehouden na vechtpartij

APELDOORN – De politie heeft donderdagavond 19 maart een 18-jarige Apeldoorner aangehouden na een vechtpartij aan de Brinklaan. Na de aanhouding bleek de jongen in bezit te zijn van pepperspray.

De vechtpartij vond plaats tussen twee groepen. Agenten zagen dat de 18-jarige Apeldoorner betrokken was bij de geweldpleging. Hij rende na de vechtpartij weg in de richting van het station. Surveilleerden agenten te paard konden de jongeman aan de Hofstraat aanhouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij tijdens een fouillering in het bezit bleek te zijn van een busje pepperspray. De Apeldoorner werd ingesloten voor nader verhoor.
Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.